Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Expoziție Margareta Wechsler Dinu, la 107 ani

Margareta Wechsler Dinu
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Margareta Wechsler Dinu
Margareta Wechsler Dinu

O expoziție aparținând artistei Margareta Wechsler Dinu (107 ani), reunind lucrări din toate perioadele de creației ale pictoriței, s-a deschis, marți seară, de Ziua Femeii, la Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3.

Intitulată “Vârstele Tinereții”, expoziția cuprinde câteva lucrări realizate, între anii ’30 — ’80, în diferite tehnici — desen, ulei, tuș și acuarelă.

În cadrul evenimentului, “marea Doamnă care a străbătut veacul”, așa cum a fost numită artista, a primit un buchet cu 107 trandafiri și placheta de onoare din partea Primăriei Sectorului 3, “în semn de recunoștință pentru contribuția remarcabilă pe care a avut-o la dezvoltarea artei și culturii naționale, precum și a patrimoniului artistic universal”.

“Sunt foarte emoționată pentru această invitație, la care nu mă așteptam deloc, și care mă mulțumește foarte mult”, a declarat artista.

La rândul său, criticul de artă Luiza Barcan, custodele lucrărilor pictoriței, care a curatoriat expoziția, a precizat că Margareta Wechsler Dinu este o pictoriță de sorginte clasică.

“Există o confuzie care se perpetuează, aceea că doamna Madi Wechsler Dinu este o avangardistă. A trăit în ambianța avangardistă, a fost căsătorită cu un poet avangardist (Gheorghe Dinu — poetul avangardist Ștefan Roll), dar artista nu este câtuși de puțin avangardistă. În sinea sa a rămas un spirit clasic, abordările din tablourile sale fiind acelea ale unui artist de sorginte clasică, care are, desigur, și tendințe moderne”, a spus Barcan.

Expoziția “Vârstele Tinereții” va rămâne deschisă pentru public până pe data de 18 martie și poate fi vizitată gratuit.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns