Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Peste 100 de farmacişti şi asistenţi de farmacie au participat la un curs despre bolile metabolice

Peste 100 de farmacişti şi asistenţi de farmacie au participat la un curs despre bolile metabolice
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

asistente2Peste 100 de farmacişti sătmăreni şi asistenţi de farmacie au participat vineri, 1 aprilie 2015, la un curs de pregătire profesională. Evenimentul a fost organizat de Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali, filiala Satu Mare şi Colegiul Farmaciştilor Satu Mare şi se înscrie în cadrul programului de educaţie medicală continuă pe care  profesioniştii din sistemul de Sănătate îl desfăşoară în fiecare an.

În cadrul cursului au fost abordate teme ce vizează bolile metabolice şi terapia durerii. S-a vorbit printre altele despre rolul vitaminelor şi mineralelor pentru buna funcţionare a organismului, importanţa unei alimentaţii echilibrate, dar şi necesitatea efectuării unor analize medicale care să evidenţieze eventualele carenţe.

Preşedintele OAMMR, filiala Satu Mare, Constantin Demian a precizat că această activitate este creditată cu puncte de educaţie medicală continuă, numărul de credite pentru asistenţii de farmacie fiind de 6 puncte EMC.

Tot ca o noutate, peste două săptăm]ni OAMMR Satu Mare va organiza un nou curs destinat asistenţilor de farmacie.

În ceea ce priveşte pregătirea profesională a cadrelor medicale, Constantin Demian a subliniat faptul că fiecare asistent medical, membru al organizaţiei trebuie să realizeze anual un număr de credite, respectiv 30 de puncte de educaţie medicală continuă, pentru a putea beneficia de avizul  de liberă în baza căruia îşi pot practica profesia. Cursurile se desfăşoară într-o manieră interactivă şi aduc ultimele noutăţi specifice fiecărei specialităţi. Astfel, sunt realizate cursuri pentru fiecare domeniu, pentru asistenţi medicali generalişti, asistenţii medicali de igienă, asistenţii medicali din sistemul de urgenţă etc.
“Sunt cursuri de informare profesională şi contează foarte mult pentru cadrele medicale în a-şi ridica standarul profesional” a mai spus Constantin Demian, preşedintele OAMMR Satu Mare.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns