Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Eveniment handbalistic major la Carei

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Vineri începe ediția a 5-a a Memorialului “Mircea Dohan”

handbalTradiția Memorialului “Mircea Dohan” continuă la Carei. Zilele de vineri și de sâmbătă de rezervă cea de-a 5-a ediție a competiției handbalistice care până acum s-a bucurat de un real succes. Vom avea așadar un eveniment sportiv major internațional, cu multe meciuri de handbal atât masculine cât și feminine.

În ceea ce privește partea feminină, aici s-au înscris 10 echipe de junioare III, după cum urmează: CSȘ Baia Mare, Cătanele Negre Năsăud, Unirea Valea Lui Mihai, Liceul Teoretic Carei, CSȘ Zalău, CS Olimpus Negrești-Oaș, Hajdunanasi Sport Klub, Unirea Tășnad, CS Seini, DVSC Debrecen. Meciurile se întind pe durata a 15 minute a câte două reprize.

La masculin sunt programate meciuri de foc între echipe de juniori II. S-au înscris: CSȘ Baia Mare, Cătanele Negre Năsăud, Liceul Teoretic Carei, Centrul Național de Excelență “Marian Cozma” Sighișoara, Hajdunanasi Robzol 2000 KSE, Debreceni Egyetemi Atletikai Club, Colegiul Tehnic “Iuliu Maniu” Carei și CS ADEP Satu Mare. Meciurile se întind pe durata a 20 minute a câte două reprize.

La fiecare categorie s-au făcut două grupe. Faza grupelor se defășoară vineri, urmând ca sâmbătă să se dispute finalele. De menționat că meciurile de vineri se vor desfășura concomitent în patru săli de sport: Sala de Sport a Colegiului Tehnic “Iuliu Maniu” Carei, Sala de Sport a Liceului Teoretic Carei, Sala de Sport din Căpleni și Sala de Sport din Foieni. Finalele de sâmbătă le vom avea în sala Colegiului “Iuliu Maniu”, când totul va începe de la ora 9.00. Și ca evenimentul sportiv să fie complet, sâmbătă, de la ora 13.30, este programat meciul de old-boys dintre Victoria Carei ’70-’80 și AS Minaur ’70.

Evenimentul handbalistic de la Carei este organizat sub egida Federației Române de Handbal, iar în cadrul lui și-au anunțat prezența nume mari precum dublii campioni mondiali, Cristian Gațu și Ștefan Birtalan. Lista poate continua cu: Lascăr Pană, Simona Maior-Pașca, Valeria Motogna Beșe, Ioan Palko, Petru Albu, Dezso Kiss, Jozsef Pal, Zoltan Darai, Ștefan Pircsi, Ioan Baiza, Tibor Farkaș, Mihai Redeș, Gheorghe Forsea, Iosif Domokoș, Chircu Ioan, Varadi Iuliu, Stamate Alexandru, Depner Cristian, Cornel Magdea, Eugen Leu.

Mircea Dohan s-a născut în 21 februarie 1949. A absolvit cursurile următoarelor instituții de învățământ: Liceul de Cultură Generală din Carei, Şcoala Tehnică Financiară din Baia Mare şi Institutul de Educaţie Fizică din Oradea. A fost component al echipelor de handbal Victoria Carei, Minerul Baia Mare (Divizia A) şi Constructorul Oradea. Ca şi  antrenor s-a remarcat prin calificările repetate la faza naţională cu echipa de oină din Lucăceni. S-a stins din viaţă la 9 iunie 2010.

Deschiderea oficială Memorial “Mircea Doha” ediția a 5-a, este programată pentru vineri, de la ora 10.00, în sala de sport de la Colegiul “Iuliu Maniu”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns