Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

”Puricele în ureche” de Georges Feydeau la Teatrul din Baia Mare

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Iubitorii de teatru se vor putea bucura de o nouă producție montată la Teatrul Municipal Baia Mare. Este vorba despre comedia ”Puricele în ureche” de Georges Feydeau, în regia lui Gelu Badea, care va avea premiera joi 14 aprilie, ora 19.00.

Este primul spectacol montat la Sala Mare în această stagiune și propune un teatru de relații, în care predomină comicul de situatie, iar situațiile, cu cât sunt mai încurcate și mai greu de rezolvat, cu atât devin mai verosimile. Universul personajelor este unul viu și mereu în mișcare: înalta societate a saloanelor pariziene, doctorul, majordomul încornorat în fața propriilor ochi, patronii unui bordel de lux, spaniolul împreună cu soția, englezul-scoțian, toți se perindă de la Hotelul “Motanașul Gentilom” la Casa Chandebise, purtați de același carusel al încurcăturilor. Într-o citire proaspătă a textului, ambiguitatea se dilată și lasă loc imaginației să completeze punctele de suspans de la capătul pistelor încurcate. Jocurile iubirii sunt fragile, iar noi, conform spuselor lui Victor-Emmanuel Chandebise, „suntem cu toții jucăriile aceleeași năluciri”.

Următoarele reprezentații vor avea loc marți 19 aprilie, ora 16.00 (spectacolul se joacă cu casa închisă) și sâmbătă 23 aprilie, ora 19.00.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns