Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Analiză internă la Direcţia de Sănătate Publică Satu Mare

Sediul DSP Satu Mare
Analiză internă la Direcţia de Sănătate Publică Satu Mare
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Sediu DSP Satu Mare
Sediu DSP Satu Mare

Inspectori ai Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare şi oficiali ai Poliţiei judiciare au  descins sâmbătă dimineaţa la Spitalul Orăşenesc Negreşti Oaş pentru a ridica probe din lotul de biocide Hexi Pharma spre a fi trimise mai departe pentru testare. Reamintim că Spitalul Orăşenesc din Negreşti Oaş se află pe lista celor 50 de spitale din ţară unde au fost găsite probe neconforme în urma controalelor realizate conform dispoziţiei Ministrului Sănătăţii prin intermediul Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară.

La cererea primului ministru, Dacian Cioloş, de sâmbătă, 7 mai 2016 ministerul Sănătăţii a extins ancheta administrativă privind biocidele, respectiv la toate produsele folosite la dezinfecţie în fiecare spital, care vor fi testate. Acestea vor fi verificate din punct de vedere al constraţiei şi eficienţei. Astfel vor fi prelevate  probe din toate spitalele, de stat şi private, o prelevare de eşantioane a produselor folosite pentru dezinfecţie, indiferent de provenienţa lor.

La nivelul unităţilor sanitare cu paturi din judeţ până acum doar o parte dintre ele au folosit dezinfectante Hexi Pharma, altele optând pentru produse autohtone sau import. Cert este că acum vor fi ridicate probe de la toate produsele.

De asemenea, vor avea loc cercetări disciplinare şi în cadrul Inspecţiei Sanitare de la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare, o analiză internă pe marginea discrepanţelor dintre rezultatele controalelor inter şi intra-judeţene la nivelul unităţilor sanitare cu paturi.  Voci autorizate spun că rezultatele echipei de control de la Suceava au evidenţiat diferite probleme la câteva unităţi sanitare pe care inspectorii sanitari sătmăreni trebuie acum să le justifice, prin controalele proprii. De asemenea, va fi evaluată şi activitatea inspectorilor sanitari strict pe controalele periodice care ar trebui făcute unităţilor sanitare cu paturi.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns