Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ambasadorul SUA și directorul SRI, la Guvern

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, Hans Klemm, și directorul Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig, au mers joi la Palatul Victoria, unde au stat aproximativ o oră.

Potrivit unor surse oficiale, cei doi au discutat cu premierul Dacian Cioloș, în contextul vizitei de lucru pe care șeful Guvernului o va efectua începând de duminică în SUA.

Șeful Executivului se întâlnește joi la Palatul Victoria și cu reprezentanții companiei Exxon Mobil.

În cadrul vizitei în Statele Unite ale Americii, Cioloș va avea o întrevedere cu vicepreședintele SUA, Joseph Biden, și va discuta cu o serie de înalți oficiali ai Administrației americane, cu reprezentanți ai mediului de afaceri, precum și cu membri ai comunității românești din zona Washington, scrie Agerpres.

“Conceptul vizitei este construit în jurul sintagmei ‘From shared security to shared prosperity’. Scopul este evidențierea succesului Parteneriatului strategic cu SUA în domeniul securității, precum și articularea unei dimensiuni economice de o ambiție similară, pornind de la profilul de astăzi al României, caracterizat prin creștere economică, stabilitate și predictibilitate”, anunța recent Guvernul.

Din delegația oficială vor mai face parte ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, ministrul Energiei, Victor Grigorescu, șeful Cancelariei Prim-ministrului, Dragoș Tudorache, și secretarul de stat Manuel Costescu de la Departamentul pentru Investiții Străine și Parteneriat Public-Privat.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns