Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Reacţia PSD Satu Mare cu privire la alianţa UDMR-PNL

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

PSD-siglaCOMUNICAT DE PRESĂ

Partidul Social Democrat, organizaţia judeţeană Satu Mare, constată cu stupoare şi îngrijorare că UDMR şi PNL, dând dovadă de rea credinţă şi politicianism, urmărind doar interese personale şi de grup, şi-au împărţit funcţiile de conducere de la nivelul Consiliului Judeţean Satu Mare fără să ţină seama de voinţa cetăţenilor care s-au prezentat la vot la alegerile locale din 5 iunie 2016.

Ne exprimăm rezerva şi îngrijorarea faţă de acest mod total nedemocratic de a face politică, prin care un număr de 18 primării din judeţ câştigate de primari PSD, nu au niciun reprezentant la nivelul de conducere al Consiliului Judeţean şi al Primăriei Satu Mare.

Atragem atenţia că prin numărul de voturi obţinute, Partidul Social Democrat este a doua forţă politică din judeţul Satu Mare, depăşind cu peste zece mii de voturi PNL, partid care a fost preferat de UDMR în ciuda rezultatelor de la vot şi în total dispreţ faţă de opţiunile cetăţenilor.

    De asemenea, Partidul Social Democrat, ţinând seama de votul etnic care funcţionează în judeţul Satu Mare în beneficiul UDMR, a atras atenţia partidelor aliate la nivel naţional să nu divizeze electoratul român mergând pe liste separate. Din păcate, ALDE şi UNPR au preferat să meargă separat în alegeri, în acest fel irosind mii de voturi ale populaţiei. UNPR, deşi a obţinut peste 3800 de voturi, nu a obţinut niciun singur mandat de consilier judeţean. De asemenea ALDE cu patru consilieri judeţeni nu are reprezentare în conducerea consiliului judeţean. Sperăm că pe viitor aceste partide vor învăţa din lecţia aspră a acestor alegeri şi nu vor mai acţiona pentru divizarea electoratului român din judeţul şi municipiul Satu Mare.

     Înainte de a fi prea târziu, facem un apel la înţelegere şi somăm conducerea judeţeană şi municipală UDMR  să ţină sema de voinţa alegătorilor şi să procedeze la desemnarea funcţiilor din Consiliul Judeţean Satu Mare şi a Primăriei Satu Mare conform voturilor obţinute de fiecare formaţiune politică.

     Organizaţia PSD Satu Mare a dat dovadă de-a lungul anilor de stimă şi respect faţă de populaţia maghiară, oferind UDMR funcţii de conducere reprezentative la nivelul judeţului, pentru armonia şi buna înţelegere între toţi cetăţenii judeţului, fără deosebire de naţionalitate, religie şi orientare politică.

În numele zecilor de mii de sătmăreni care au votat PSD, pretindem din partea conducerii UDMR acelaşi tratment şi respect pe care i l-a arătat PSD. Tototadă somăm acest partid care s-a bucurat până acum de încrederea şi susţinerea noastră, să respecte voinţa alegătorilor români din judeţul Satu Mare.

Biroul de presă al PSD, Organizaţia Judeţeană Satu Mare

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

17 comentarii

  1. @Dac bulibas vezi ca ai uitat ca vicepreședintele consiliului județean era de la UDMR și pare ca nu bagi de seama ca PNL a fost în USL.
    Legat de preferințele UDMR eu nu as fi atât de categoric, dacă ne uitam în urma o sa vedem ca UDMR s-a aliat cu oricine

  2. UDMR +PSD (infratiti la Acas) nu au facut nimic pentru comuna.E cea mai inapoiata comuna din toate pct. de vedere. Diferenta de la cer la pamant intre Acas si Craidorolt(drumul Mihaeni -Acas se face tot datorita istetimii primarului de la Craidorolt).

  3. Da, Tradatorii trebuie sa plateasca pt. faptele lor ! Atentie deci PSd de la Unimat. Ati tradat de fiecare data. Sa nu mai tradati acum asteptarile oamenilir ce v-au votat. Stim ca sunteti cu un picior in barca tradarii. Atentie mare , de data asta …..veti plati daca tradati.

  4. In 2012 cand USL (PSD+PNL+(ALDE)+PC) au castigat alegerile iar UDMRaiul a iesit pe locul doi de ce nu li s-a atribuit acestuia un post de viceprimar sau de vicepresedinte ?. La gunoi cu fostul USL !, nu accept niciun vice….USL !!!!. UDMR ati uitat de fostul USL sau de tradarea PNL+PSD cu privire la pactul secret pe care ati incheiat cu PSD in cazul vostru ?. Tradatorii trebuie sa plateasca pt. faptele lor.

  5. Posturile de viceprimari si vicepresedinti sunt mai bune daca sunt primite de la UDMR ?

    Nu puteati sa faceti o alianta romaneasca, chiar nu va pasa de romanii din acest judet ? Este mai bine pentru PNL sa fie papucul UDMR ?
    Rusine PNL! La toamna nu pupati votul meu, TRADATORI!!!

  6. Cel puțin stupide pretențiile voastre. Cine zice ca daca sunteți pe locul 2, trebuie sa se alieze lumea cu voi. Mai degrabă fuge lumea de voi,la ce partid de hoți și corupți, la nivel de Satu-Mare,si nu numai sunteți. Adică va faceți toată campania electorală pe denigrarea UDMR -ului,si acum plângeți ca nu s-au aliat cu voi? Voi vă auziți ce ziceți? Sau plângeți canu mai sunteți la ciolan!!!!!

  7. In ultimii 4 ani cat a avut pe mana puterea totala in Satu Mare PSD impreuna cu slugile lor din ALDE au transformat judetul intr-unul mafiot. Nimic nu mai misca fara aprobarea lui Mircea Govor,fostul sef al organizatiei social-democrate (si viitor puscarias). Asta ajunsese sa calareasca toate institutiile din judet unde-si pusese oamenii lui. Daca nu erai in gratiile PSD-ului atunci erai zburat din functie. Daca erai patron si nu cotizai la partidul rosu atunci erau trimise controalele peste tine. Sa nu uitam cum ii obliga M.Govor pe preoti sa-l ponegreasca pe Iohannis la Prezidentiale si sa-l preamareasca pe Ponta. In acesti ani Satu Mare ajunsese sa semene mai degraba cu judetele din Oltenia decat cele din Transilvania. Singurii care s-ar fi putut opune acestei dominatii rosii erau liberalii numai ca filiala lor a fost aproape desfiintata in urma tradarii lui Silaghi si Stef care au preferat sa se puna in slujba stangii. Sper ca pe viitor acest partid sa nu se mai apropie ce conducerea Consiliului Judetean iar noua majoritate sa se puna pe treaba readucand Satu Mare in randul judetelor prospere si civilizate.

  8. PSD n-are ce cauta la conducere, e condus de mafioti si condamnati definitiv, dar intrebarea e alta: cu ce sint mai buni unii decit altii? Cu ce este mai bun trepadusul Albu, care fuge de la PNL la UDMR si inapoi decit Coica? Cu ce e mai bun Gabor, care n-a iesit primar datorita competentei, ci datorita apartenentei la etnia maghiara? Vai de capul vostru de politruci de 2 lei, voi nu reprezentati nimic, voi aratati doar fata urita de politruc roman!

Lasă un răspuns