Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Kaiaciștii români dopați și excluși din toate competițiile internaționale

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Caz unic, și trist în același timp, în sportul național. O federație, cea de kaiac-canoe, a fost suspendată și exclusă din toate competițiile internaționale pentru o perioadă de un an.

Sancțiunea, dictată recent de Federația Internațională de Canoe (ICF) vine după ce mai mulți sportivi români, componenți ai loturilor naționale au fost depistație pozitiv la testul anti doping. Potrivit informațiilor furnizate de ICF, 11 sportivi români au fost depistați pozitiv la meldonium.

Probele supuse analizelor, recoltate de mai multe ori pe parcursul anului, au facut dovada unui dopaj sistematic în echipa României. În consecință, România nu va putea fi reprezentata la nici o competiție în următoarele 12 luni, sancțiune care se aplică și pentru Jocurile Olimpice de la Rio.

Țara noastră avea calificate la Rio două echipaje: kaiac 2 feminin/500 metri (Iuliana Țăran, Irina Lauric) și kaiac 4 masculin/1 000 de metri (Valentin Cameneschi, Aurelian Ciocan, Cosmin Lulciuc și Răzvan Oltean).
“Este o situație cu care sportul românesc nu s-a confruntat niciodată“ a zis Alin Petrache, președinte al COSR.

De menționat că pe parcursul anului 2016 și alți sportivi români au fost depistați pozitiv la meldonium părintre care s-au numărat atleții Mihai Donisan și Claudia Ștef, calificați și ei la Olimpiada de la Rio.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Ultima etapă la Moto GP

Asculta acest articol Ziua de duminică ne programează ultima etapă din cadrul campionatului de Moto GP. Marele Premiu al Comunității