Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Singurul deputat de Satu Mare care și-a luat Bacalaureatul cu 10 sare în sprijinul elevilor

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
AndreeaBunăstarea unei națiuni este direct proporțională cu calitatea educației și a guvernării.

Ce înseamnă o guvernare de calitate? Înseamnă lideri bine pregătiți, bine intenționați, cu chef de muncă și elevi corect evaluați care să pornească cu dreptul în viață pentru a deveni liderii de mâine. De pregătirea lor educațională depinde viitorul nostru și calitatea vieții noastre, a tuturor.
Performanțele României ca țară depinde de performanța fiecăruia dintre noi. Performanța trebuie corect evaluată, susținută și încurajată. Însă, notele de la examenele de Evaluare Națională și de la Bacalaureat nu fac decât să îi descurajeze pe tineri, să-și piardă încrederea în sistemele noastre de evaluare și de promovare. Din evaluările deputatului de Țara Oașului, lector universitar doctor Andreea Paul, reiese că în urma contestațiilor depuse la evaluările naționale în Satu Mare, aproape 93% dintre note erau diferite de nota inițial anunțată și doar 7% dintre lucrările contestate au confirmat evaluarea inițială ca fiind corectă. La fel și în județul Tulcea. La Bacalaureat s-au depus peste 44 de mii de contestații în țară, din care jumătate au modificat notele, numărul notelor de 10 a crescut de la 56 la 78 de elevi, iar diferențele între nota inițială și cea rezultată în urma reevaluărilor a ajuns chiar și la 3 puncte. 
Acesta este un semnal al eșecului dramatic al evaluărilor inițiale care viciază clasamentele și șansele elevilor la următorul pas în viață, fie că e vorba de liceul sau de facultatea pe care o vor urma. Problema este însă că doar diferențele mai mari de 0,5 puncte la contestații sunt acceptate, excepție făcând doar notele de peste 9,50“, afirmă deputatul Andreea Paul.
În unele cazuri, câteva sutimi diferențiază distribuția elevilor la licee sau la facultăți. Educația de calitate și corecta evaluare a elevilor trebuie să fie unul dintre punctele esențiale pentru noul proiect de țară, la fel ca și crearea de noi locuri de muncă pentru tineri.
Elevii furați la note cu până la jumătate de punct la Bac sau la evaluările naționale trebuie ajutați ACUM! Consider discriminatoriu pragul de 0,5 puncte pentru contestațiile acceptate la Bacalaureat sau la evaluările naționale. Asta înseamnă că un elev care a luat la limba română sau la matematică,  de pildă, nota 9.10, dar după contestație primește 9.55 nu i se acceptă nota reală și rămâne cu prima notă injustă. Or noi știm că, uneori, câteva sutimi fac diferența între licee sau universități. Așadar, contează enorm corecta evaluare a elevilor. Îi voi susține pe cei nedreptățiți de acest sistem defect, cu un proiect de lege pe care îl voi depune în următoarea sesiune parlamentară prin care voi cere eliminarea acestui prag la contestațiile depuse. Desigur, în cazul în care Ministerul Educației nu se mișcă vara aceasta mai repede pentru a corecta această prevedere aiuritoare din metodologia de evaluare“, a declarat singurul parlamentar sătmărean cu rezultate excepționale în parcursul său de învățământ, deputatul Andreea Paul, care a obținut 10 pe linie la Bacalaureat.
Avem nevoie de lideri performanți care să susțină școala, munca și performanța. Vă reamintim că elevii au primit, totodată, mai multă putere de decizie în consiliile de administrație din unitățile de învățământ, pentru a-i familiariza cu procesul de luare al deciziilor, dar și pentru a-i responsabiliza, prin legea 95 din 2015 susținută de către deputatul Andreea Paul în Parlament în acest mandat.
Totodată, deputatul de Țara Oașului a reușit echiparea completă a laboratorului informatic al Liceului Ioniţă G. Andron din Negrești Oaș, dar și dotarea cu calculatoare pentru două şcoli din Călinești Oaş și pentru o altă școală în Satu Mare.
Nu în ultimul rând, parlamentarul sătmărean a dat tinerilor posibilitatea de a-și pune visurile în aplicare, prin crearea Programului dedicat tinerilor debutanți în afaceri pe care l-a creat în anul 2011 și care s-a dovedit a fi cel mai eficient program național pentru stimularea antreprenoriatului român din ultimii șase ani, prin numărul locurilor de muncă nou create. De data aceasta, de către tineri, cu tineri și pentru tineri. Prin acest program, SRLD, tinerii debutanți în afaceri primesc până la 10.000 de euro fonduri nerambursabile de la bugetul statului român. În anul 2016 bugetul public alocat acestui program a fost majorat la peste 22 milioane de lei în urma amendamentului depus de către doamna deputat de Țara Oașului.
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns