Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Explozie la Rafinăria Petromidia din Năvodari

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Patru oameni au fost răniţi într-o explozie ce a avut loc, luni după-amiaza, la Rafinăria Petromidia, din judeţul Constanţa, autorităţile declanşând planul roşu de intervenţie.

UPDATE: Unul din cei patru răniţi în urma exploziei de la Petromidia a murit la Spitalul Bagdasar-Arseni
Un bărbat în vârstă de 35 de ani, cu arsuri pe aproximativ 90 la sută din suprafaţa corpului, rănit în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia din Năvodari, a murit la Spitalul Bagdasar-Arseni din Bucureşti, au confirmat reprezentanţii unităţii spitaliceşti pentru agenţia de presă MEDIAFAX.
Bărbatul avea 35 de ani, arsuri pe aproape toată suprafaţa corpului şi fusese adus cu ambulanţa la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală în urma exploziei care a avut loc la Rafinăria Petromidia din Năvodari, dat fiind faptul cu elicopterele care trebuiau să transporte răniţii nu au mai putut decola din cauza furtunii care a avut loc în Constanţa.

Alţi trei răniţi rămân în continuare internaţi în spitalele Bagdasar-Arseni şi de Arşi din Bucureşti.

UPDATE: Unul dintre cei 4 grav răniţi a murit marţi dimineaţa, la Spitalul de Arşi din Bucureşti. El avea arsuri pe 100% din suprafaţa corpului.

UPDATE: Liderul de sindical de pe Platorma Rafinăriei Petromidia, Petre Tancău, a precizat că incendiul a fost generat de o explozie la o pompă de alimentare DDV, din cadrul unei instalaţii de prerafinare.

Incendiul a fost stins în mai mult de oră.

Explozia a avut loc la un rezervor de azot, iar, în urma exploziei, s-a declanşat un incendiu pe platforma Petromidia. Primii care au intervenit au fost chiar pompierii de pe platformă, iar, ulterior, au venit şi reprezentanţii ISU Dobrogea şi SMURD.

Deflagraţia a avut loc în jurul orei 18.00, pe platforma din Năvodari, iar în urma acesteia patru persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Autorităţile din Constanţa au declanşat planul roşu de intervenţie, mai multe ambulanţe fiind trimise la locul incidentului.

“Din informaţiile pe care le avem de la colegi, sunt trei sau patru victime. Totul este sub control în momentul de faţă. Din primele date, a explodat o butelie de azot, însă urmează să stabilim ce s-a întâmplat mai exact. La acest moment arde într-o tubulatură de ventilaţie, dar incendiul este localizat şi se lucrează la lichidarea lui. Situaţia este sub control, a fost oprit curentul electric, nu se pune problema de evacuarea populaţiei”, a declarat, pentru Mediafax, Gheorghe Daniel Popa, inspector-şef ISU Dobrogea.
Mai multe ambulanţe au intervenit la Petromidia pentru a scoate răniţii.

“Unul dintre cei patru răniţi a fost deja transportat la spital. Nu se cunoaşte natura leziunilor. Este încă incendiu la tubulatură şi se lucrează la lichidare. Intervenţia este coordonată de ISU Constanţa”, a declarat Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Asculta acest articol