Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

La Teatrul din Carei au început Serile Teatrului Tânăr

Scenă din primul spectacol
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Scenă din primul spectacol
Scenă din primul spectacol

Prima ediţie a Festivalului Regional de Teatru pentru Tineri „Serile Teatrului Tânăr” a debutat la Teatrul Municipal din Carei luni, 19 septembrie 2016.

De la ora 17.00, în foaierul teatrului careian, Adrian Ştefănuţi, coordonatorul proiectului, şi Szolomájer Tímea au deschis oficial festivalul prezentând detalii despre modul în care a apărut ideea organizării acestui eveniment, dar şi scopul acestuia, urându-le bun venit tuturor celor prezenţi.

Începând cu ora 18.15 s-a desfăşurat primul spectacol, intitulat „Full of Hope/Plini de speranţă/Reménnyel teli” , susţinut de trupa Trupa „Berekenye” de la Liceul Tehnologic „Gheorghe Pop de Băseşti” din Cehu Silvaniei. Tinerii elevi sălăjeni au surprins o problematică extrem de prezentă în viaţa noastră de zi cu zi: modul în care telefoanele mobile ajung să ne influenţeze în mod negativ relaţia cu persoanele din jur, ducând la o comunicare din ce în ce mai redusă sau chiar la lipsa acesteia. Spectacolul de pantomimă a fost pus în scenă de profesorul Gheorghe Bodea.

Seara s-a încheiat cu reprezentaţia spectacolului „Cântăreaţa cheală”, adaptare după piesa de teatru absurd a lui Eugen Ionescu, pus în scenă de trupa M.E.E.M. de la Centrul Cultural din Carei. Tinerii actori au reuşit să menţină atenţia publicului timp de 50 de minute, impresionând prin modul în care au intrat în pielea personajelor ionesciene.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns