Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Şcoala “Ion Creangă” din Satu Mare a obţinut titlul de “Şcoala Anului” în cadrul unui program mondial de educaţie ecologică

Şcoala "Ion Creangă" a câştigat iar o excursie în Ungaria, la Vasarosnameny. Noul an şcolar a început extraordinar de bine, în 24 septembrie, în Programul Mondial "Eco Schools - Eco Şcoala", instituţia de învăţământ sătmăreană obţinând titlul de "Şcoala Anului".
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Şcoala "Ion Creangă" a câştigat iar o excursie în Ungaria, la Vasarosnameny. Noul an şcolar a început extraordinar de bine, în 24 septembrie, în Programul Mondial "Eco Schools - Eco Şcoala", instituţia de învăţământ sătmăreană obţinând titlul de "Şcoala Anului".
Şcoala “Ion Creangă” a câştigat iar o excursie în Ungaria, la Vasarosnameny. Noul an şcolar a început extraordinar de bine, în 24 septembrie, în Programul Mondial “Eco Schools – Eco Şcoala”, instituţia de învăţământ sătmăreană obţinând titlul de “Şcoala Anului”.

Instituţia de învăţământ e înscrisă în Programul Mondial “Eco Schools – Eco Şcoala” de 12 ani

    Şcoala Gimnazială “Ion Creangă” din Satu Mare a obţinut premiul întâi în cadrul Programului Mondial “Eco Schools – Eco Şcoala”. Instituţia de învăţământ s-a înscris în acest program în urmă cu 12 ani, în anul 2004.
Acest program are drept coordonator internaţional Fundaţia de Educaţie pentru Mediul Înconjurător din Danemarca, Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie Bucureşti ca şi coordonator naţional, iar pe plan local Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Agenţia pentru Protecţia Mediului. La nivelul unităţii de învăţământ, programul se desfăşoară sub îndrumarea profesoarelor Liliana Mărcuş şi Mărioara Chereji.
Din doi în doi ani, adică de şase ori, Şcoala “Ion Creangă” a trecut printr-o serie de evaluări , obţinând în urma acestora statutul de “Eco-Şcoală şi Steagul Verde. Aşa cum ne informează profesoara Arleta Taşcău – directoarea Şcolii “Ion Creangă”, temele anuale alese în cadrul programului au fost “Managementul deşeurilor” şi  “Ntura şi biodiversitatea”. Atât elevii, cât şi cadrele didactice de la unitatea şcolară, au fost implicaţi în numeroase evenimente competiţionale, întâlniri de lucru şi seminarii. Amintim aici Seminarul internaţional “Parteneriat în educaţia pentru mediu”, organizat în Bucureşti, Concursul judeţean “Viaţă pentru mediu, viaţă pentru om”, eveniment la care şcoala prin reprezentanţii săi a câştigat de şapte ori premiul I şi numeroase excursii. Elevii şi profesorii au mers în Delta Dunării, în Ungaria pe Dunăre în croazieră, în tabăra ecologică de la Tarna Mare şi Turulung, la Hajduzsabaszlo, având ocazia să viziteze totodată şi Danemarca, cu şedere în Copenhaga. În 2014, când a fost iniţiat noul concurs “Cel mai tare la reciclare” s-a dat practic un nou start, în 2015 obţinând premiul al doilea, iar anul acesta premiul I. Şcoala “Ion Creangă” a câştigat iar o excursie în Ungaria, la Vasarosnameny. Noul an şcolar a început extraordinar de bine, în 24 septembrie, în Programul Mondial “Eco Schools – Eco Şcoala”, instituţia de învăţământ sătmăreană obţinând titlul de “Şcoala Anului”. Programul mondial se desfăşoară cu succes la Satu Mare, iar cadrele didactice reuşesc să promoveze prin diverse activităţi dezvoltarea durabilă prin educaţie pentru mediu.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns