Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Corul Solemnis a susţinut un concert la Catedrala Ortodoxă

Timp de aproximativ două ore, sfântul lăcaş a răsunat a sărbătoare
Timp de aproximativ două ore, sfântul lăcaş a răsunat a sărbătoare
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Timp de aproximativ două ore, sfântul lăcaş a răsunat a sărbătoare
Timp de aproximativ două ore, sfântul lăcaş a răsunat a sărbătoare

Corul Solemnis al Bisericii “Naşterea Domnului” din Carpaţi II, municipiul Satu Mare a susţinut vineri, 16 decembrie, tradiţionalul Concert de Crăciun la Catedrala ortodoxă “Adormirea Maicii Domnului”. Sute de sătmăreni au lăsat la o parte grijile zilei pentru câteva ore şi au dat curs invitaţiei de a petrece o seară minunată de colind autentic în compania unor oameni frumoşi, cu voci inconfundabile. Au fost primiţi cu căldură de preoţii parohi ai catedralei, pr.dr. Cristian Boloş şi Aurel Donca spre a bucura inimile celor prezenţi.

Timp de aproximativ două ore sfântul lăcaş a răsunat a sărbătoare, vestind Naşterea Domnului într-o poveste transpusă în colind cu magi de la Răsărit, cu ieslea din Betleem, cu îngeri şi păstori şi dalbe flori de măr, şi-un Moş Crăciun cu plete dalbe mult aşteptat şi dorit, de cei mici şi cei mari deopotrivă.

În deschiderea concertului a luat cuvântul pr. Alexandru Chiş care a făcut o prezentare a corului şi a repertoriului pe care l-a pregătit pentru această întâlnire de suflet. A fost emoţie şi recunoştinţă în fiecare cuvânt rostit faţă de aceşti oameni care formează Corul Solemnis.

Doamna profesoară Maria Chiş, dirijoarea Corului Solemnis cu eleganţa-i specifică a condus corul într-un mod magistral, prestaţia fiind pe măsură. Voci unice, bine lucrate, piese consacrate într-o interpretare de excepţie şi un repertoriu pe măsură.

Momentul muzical a fost întregit de prezenţa unor invitaţi speciali< Corul de copii al :colii Generale “Octavian Goga” din Satu Mare, coordonat tot de doamna dirijor Maria Chiş şi soliştii – Beata şi Răzvan Pap, Alexandru Iuhas, Camelia Goia, Valer Băbuţ şi la pian, Judith Budean Mihaly (foşti membri ai corului Solemnis şi colaboratori).

Într-un cuvânt, Corul Solemnis a oferit şi de această dată sătmărenilor clipe de magie, un colind autentic pentru care au fost felicitaţi şi aplaudaţi cu generozitate de toţi cei prezenţi.

Reamintim că în această săptămână, respectiv miercuri, 21 decembrie, la Catedrala Adormirea Maicii Domnului va avea loc Concertul corurilor bisericilor din Satu Mare la care sunt invitaţi să participe toţi sătmărenii.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

3 comentarii

  1. Felicitări corului Solemnis pentru acest minunat concert. Se vede totuși că s-au străduit, altfel nu puteau face un asemenea concert. Ma bucur totuși pentru acești coriști. Felicitări oameni frumoși!! Un concert extraordinar organizat de voi. Felicitări și doamnei dirijoare pentru că i-a pregătit din plin pentru acest minunat eveniment. Bravo lor. Ii așteptăm cu drag la biserica ortodoxa Sf împărați Constantin și Elena sa ne încânte și pe noi cu cântările bisericești. Felicitări!!

  2. Felicitări corului Solemnis pentru acest minunat concert de Crăciun. Se vede totuși că și corul solemnis s-a străduit pentru a face un asemenea concert. Îl felicit și pe domnul părinte Cristian Boloș pentru că a acceptat ca corul solemnis să facă un asemenea eveniment în catedrala dumnealui. Felicitări încă o data coriștilor de la biserica ortodoxa nasterea domnului pentru că s-au străduit, altfel nu puteau face un asemenea concert de Crăciun. Bravo lor, și doamnei dirijare, care îi pregătise din plin pentru un asemenea eveniment dedicat Nașterii Domnului. Ii felicit încă o data pentru munca depusa pentru acest minunat concert. Bravo!

Lasă un răspuns