Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Fetele de la CS Satu Mare au cucerit argintul în proba pe echipe la spadă cadeți

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Campionatul Național de spadă cadeți a continuat vineri cu proba pe echipe la feminin. La startul concursului din sala “Ghencea” din București s-au prezentat 14 formații.

S-a intrat direct pe un tablou de eliminare directă, cu meciuri de clasament până la locul 14. CS Satu Mare a avut două echipe în competiție. Prima a fost formată din Zsofia Kato, Astrid Kiss, Melany Pfeifer și Boglarka Szabo, iar a doua din Cristina Anderco, Maria Crăciun și Viktoria Jager.

Pe tabloul de 8, CS 1 a eliminat CS 2, scor 45-30, după care CS 1 a jucat în semifinale cu Steaua 1. Sătmărencele s-au descurcat excelent și s-au calificat în ultimul act învingând cu 45-37. În finală, fetele însoțite de antrenorii Adrian Pop și Simona Surducan au pierdut destul de ușor, scor 45-25, împotriva echipei CSS Quarto București. Dar CS Satu Mare a cucerit medalia de argint, un rezultat excelent. Argintul vine după medaliile de bronz obținute joi la individual de Astrid Kiss și Melany Pfeifer. Iar dacă la ediția de anul trecut n-am urcat pe podium, spada sătmăreană a cucerit în 2017 trei medalii prețioase.

CS Satu Mare 2 a terminat concursul de vineri pe locul 8.

Campionatul Național continuă sâmbătă și duminică cu probele masculine. De la CS Satu Mare avem cinci sportivi care vor lupta pentru medalii, în prima zi la proba individuală, iar duminică în proba pe echipe. Sportivii însoțiți de antrenorii Nagy Lehel și Francisc Csiszar sunt: Adam Macska, Alexandru Oroian, Balazs Szilagyi, Tudor Surducan și David Ziman.

Andrei Timoce pe locul 131, iar Adrian Szilagyi pe 196 la Heidenheim

Joi și vineri s-a desfășurat proba individuală din cadrul Cupei Mondiale la spadă seniori, găzduită de Heidenheim (Germania). Din păcate niciun român nu a reușit să se califice pe tabloul principal de 64, disputat vineri.

După grupe, Adrian Szilagyi și Andrei Timoce de la CSM Satu Mare au fost eliminați pe tabloul de 256. Timoce a încheiat pe locul 131, iar Adrian Szilagyi pe locul 196. La start s-au prezentat 310 spadasini.

Sâmbătă se desfășoară proba pe echipe. Pentru România vor trage cei doi sătmăreni și Alin Sbîrcia (CSU Craiova) și Adrian Dabija (Dinamo).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns