Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

România – Danemarca în preliminariile C.M. din 2018

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Duminică, Cluj Arena, ora 21.45 la TVR 1

Diverse personalități ale fotbalului autohton, mai ales cele din apropierea echipei naționale, afirmau zilele trecute că meciul României cu Danemarca nu este unul decisiv în ce privește calificarea tricolorilor la Cupa Mondială din 2018. Nimic mai fals!

Având în vedere că, după 4 meciuri, România ocupă un neonorant loc 4 în Grupa E a preliminariilor, cu 1 victorie, 2 meciuri egale și o înfrângere, cu numai 5 puncte, este clar că, dacă obiectivul este obținerea calificării la competiția din Rusia, victoria tricolorilor în fața danezilor este obligatorie. Dar, poate, cei care au afirmat contrariul, se pregătesc de o înfrângere. În concluzie se poate spune că România – Danemarca este, probabil, cel mai important meci al echipei naționale în această primă jumătate a anului. O victorie ar însemna nu doar un pas important în clasament, ci și un mult necesar plus de încredere, capitol la care echipa pregătită de Christoph Daum pare să sufere.

Până la ora la care scriam aceste rânduri, atmosfera din tabăra tricolorilor era relativ calmă. Jucătorii s-au pregătit în liniște la Mogoșoaia, iar sâmbătă ajung la Cluj acolo unde se va juca meciul. Pe parcursul pregătirilor de la Mogoșoaia s-a accidentat Stancu, motiv pentru care acesta a și părăsit cantonamentul. Restul jucătorilor sunt sănătoși și, sperăm, cu un moral bun.

Cât privește formula de joc, unele voci spun că Daum pregătește un “11” ofenisv, cu trei fundași și cu cinci mijlocași. O formulă în care își va găsi loc, foarte probabil, Latovlevici, un jucător care nu este recomandat prin nimic pentru titularizare. Iar sătmăreanul nostru, Eric Bicfalvi va fi probabil pe banca de rezerve.

Danezii, care au venit la Cluj cu un lot de jucători care evoluează la echipe tari din Europa, s-au declarat optimiști, foarte siguri de o victorie.

Formațiile probabile:
România: Tătărușanu – Săpunaru, Chiricheș, Toșca – Benzar, Marin, Stanciu, Chipciu, Latovlevici – Alibec, Keșeru.
Danemarca: Schmeichel – Ankersen, Kjær, Christensen, Durmisi – Kvist, Delaney, Eriksen – Braithwaite, Cornelius, N. Jørgensen.

Partida se va disputa pe Cluj Arena, cu începere de la ora 21:45 în transmisie directă la TVR 1. Arbitru: Atkinson (Anglia).

Programul meciurilor de duminică din Grupa E:
• Armenia – Kazahstan (ora 19:00)
• Muntenegru – Polonia (21:45, Digi)
• România – Danemarca (21:45, TVR1)
CLASAMENT
1.Polonia            4 3 1 0 10- 5 10
2.Muntenegru  4 2 1 1     9- 4   7
3.Danemarca   4 2 0 2     7- 5   6
4.ROMÂNIA 4 1 2 1    6- 4   5
5.Armenia         4 1 0 3    4-10   3
6.Kazahstan     4 0 2 2    3-11   2
Etapa următoare (10 iunie): Kazahstan – Danemarca, Muntenegru – Armenia, Polonia – România.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

2 comentarii

Lasă un răspuns