Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Halep a ajuns în finala mult dorită de la Roland Garros

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

A trecut de Pliskova și va juca cu Ostapenko

Dacă miercuri era aproape cu ambele picioare afară de la Roland Garros, Simona Halep (4 WTA) a făcut și joi un meci fantastic și s-a calificat în ultimul act al turneului de Grand Slam. Românca a reușit o performanță unică în sportul românesc, iar acum are șansa să câștige primul trofeu de Mare Șlem din carieră și să urce pe primul loc în topul mondial! Dar să vorbim despre meciul din semifinala cu Karolina Pliskova (Cehia, 3 WTA).

Chiar dacă s-a jucat într-un ritm mai lent față de sfertul cu Svitolina, Halep s-a descurcat impecabil și a reușit să-i facă față sportivei din Cehia. Pliskova a început meciul cu dreptul, și-a făcut game-ul, dar românca a egalat după care a reușit să facă break. S-a distanțat încet și sigur, trecându-și în cont primul set după 6-4. În setul secund s-a mers de la egal la egal, după care cehoaica a făcut break la 4-2. Părea că Halep nu vrea să forțeze și să se păstreze pentru ultimul set. Iar Pliskova a egalat situația la 1, iar meciul s-a dus în decisiv. Unul cu emoții pentru fanii Simonei, mai ales după ce numărul 3 mondial a câștigat game-ul pe seviciul adversarei la 4-3. Dar Halep nu s-a pierdut, a realizat și ea break-ul după care și-a adjudecat setul, respectiv meciul și biletul în finală! Halep – Pliskova s-a terminat 6-4, 3-6, 6-3, după două ore și 3 minute de joc.

Halep o va întâlni în finală pe Jelena Ostapenko (Letonia, 47 WTA), sâmbătă de la ora 16. Ostapenko este o jucătoare în mare formă la doar 20 de ani. Letona a fost prima finalistă a turneului feminin de Roland Garros, după ce a învins-o joi în prima semifinală pe Timea Bacsinzky (Elveția, 31 WTA), scor 7-6, 3-6, 6-3, după un meci care a durat două ore și 28 de minute.

”Este minunat să fiu din nou în finala de la Roland Garros, este turneul meu favorit de Grand Slam și va fi plăcut să joc pentru a doua oară aici în finală. A fost o mare bătălie astăzi, Pliskova este o adeversară foarte puternică care servește foarte puternic. A trebuit să mă mișc pe teren, să am picioare puternice și să încerc să o împing cât mai mult. A fost mai lent azi terenul. Am avut emoții înainte meciului. Dar știam că trebuie să rămân puternică în meci. Nu voi face nimic special în ziua liberă. Voi avea același program, voi încerca să mă relaxez. Vreau să fiu pregătită, să dau tot în finală. Întâlnesc o adversară foarte puternică care luptă până la sfârșit. Este tânără, nu are nimic de pierdut. Dar și eu sunt în aceeași poziție, nu mai am nimic de pierdut și vreau să dau tot pe teren, să câștig finala de această dată”, a declarat Halep pentru Eurosport, imediat după meci.

Nu ne gândim la ce și cât și-a asigurat Halep pentru “simpla” prezență în finală. Ne dorim ca românca să cucerească sâmbătă trofeul pus în joc și să urce pe primul loc în topul mondial. Succes!

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns