Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

PSD câștigă primăriile din Bocsig (Arad), Cervenia, Poeni și Salcia (Teleorman)

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Alegerile locale parţiale, organizate duminică pentru ocuparea fotoliului de primar al comunei arădene Bocsig au fost câştigate de candidatul PSD, Teodora Felicia Abrudean, informează agerpres.ro.

Conform rezultatelor oficiale, candidatul PSD, Teodora Felicia Abrudean, a obţinut 45,98% din voturile valabil exprimate.

Pe locurile următoare s-au situat Teodor Miclăuş (USR) cu 17,99%; Adriana Băcioi (PNL) cu 15,89% şi Daniel Cosmin Crîsta (ALDE) cu 9,59% din voturile exprimate.

În cursa pentru ocuparea fotoliului de primar al comunei Bocsig au fost înscrişi 7 candidaţi, între care doi independenţi.

Numărul cetăţenilor cu drept de vot la alegerile de duminică, din comuna Bocsig, a fost de 2.747, iar prezenţa la vot a fost de 61,68%.

Pentru alegerile de duminică au fost amenajate patru secţii de votare, două în centrul de comună, la Bocsig şi câte una în localităţile aparţinătoare Mânerău şi Răpsig.

Jurist de profesie, Teodora Felicia Abrudeana a fost consilier juridic la Primăria Bocsig.

Funcţia de primar al comunei era vacantă din luna mai 2017, când fostul edil, Ioan Florin Ciul, şi-a pierdut mandatul, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie dând câştig de cauză Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) în procesul prin care edilul a atacat raportul de evaluare al ANI prin acesta era declarat incompatibil.

 

PSD a câștigat alegerile locale parțiale pentru funcția de primar în comunele Cervenia, Poeni și Salcia, potrivit directorului de campanie, Dănuț Cristescu.

Conform sursei citate, în toate cele trei localități, diferența de scor între învingători și restul candidaților a fost mare.

“Rezultatul a fost foarte bun. Am câștigat în toate cele trei localități. De mâine trebuie să ne apucăm de treabă în toate cele trei localități. A fost o diferență de scor semnificativă. A fost o diferență foarte mare la Poeni. Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ și să ne facem treaba în continuare. Nu contează diferența de scor, ci faptul că cei trei, Doru Slobozeanu de la Cervenia, Dănuț Botescu de la Poeni și Iulian Olteanu de la Salcia trebuie să își desfășoare activitatea cum trebuie și să rezolve problemele cetățenilor”, a declarat Dănuț Cristescu.

Conform numărătorii paralele, PSD a obținut peste 70% în două din cele trei localități în care s-au organizat alegeri locale parțiale pentru funcția de primar, notează Agerpres.

Dintr-un total de 2.489 de alegători, în comuna Cervenia s-au prezentat la urne 1.511 persoane cu drept de vot. PSD a obținut 70,6%, iar PNL 26%.

În comuna Poeni, 1.476 de persoane, dintr-un total de 2.340, și-au exercitat dreptul de vot. Partidul Social Democrat a câștigat alegerile cu 79,48%, în timp ce PNL a obținut 7,28%.

În localitatea Salcia, 1.489 de cetățeni, din cei 2.159 așteptați la urne, au votat. 56,5% dintre aceștia au ales PSD, iar alți 38,4% au ales PNL.

În urma alegerilor, Doru Slobozeanu este noul primar al comunei Cervenia, Dănuț Botescu este noul edil al comunei Poeni, iar Iulian Olteanu a câștigat primăria Salcia.

Județul Teleorman s-a situat pe primul loc pe țară ca număr de localități în care au loc alegeri locale parțiale pentru primari, după ce foștii edili au fost declarați incompatibili de ANI.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns