Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

75% dintre români consideră că lucrurile merg într-o direcţie greşită

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Romania bani
Romania bani

Un sondaj IRES intitulat „Bilanţul anului politic 2017. Perspective pentru 2018” şi desfăşurat la începutul lunii decembrie relevă faptul că trei sferturi dintre români consideră cu lucrurile merg într-o direcţie greşită.

Astfel, 75% dintre cei care au fost intervievaţi consideră că lucrurile merg într-o direcţie greşită în România şi doar 17% consideră că lucrurile merg într-o direcţie bună.

Dintre respondenţii cu vârste între 36 şi 50 de ani, 81% consideră că că lucrurile merg într-o direcţie greşită în România.

Aproape 60% dintre respondenţi sunt deloc (19%) şi nu prea mulţumiţi (40%) de felul în care trăiesc, 36% sunt destul de mulţumiţi în timp ce doar 4% sunt foarte mulţumiţi.

În acelaşi timp, 46% dintre respondenţi cred că peste un an vor trăi mai prost, 25% cred că vor trăi la fel, şi numai 26% cred că vor trăi mai bine.

La întrebarea deschisă „Ce v-a îngrijorat cel mai mult în 2017?”, cei mai mulţi dintre respondenţi, respectiv 27%, au indicat criza politică.

Pe locul doi figurează „creşterea preţurilor”, indicată de 24% dintre respondenţi, în timp ce 15% au indicat „frica de boală”, iar 13% s-au referit la lipsa locurilor de muncă, notează Mediafax.

Sondajul a folosit metoda CATI, a avut un eşantion de 1627 de persoane, eroarea maximă fiind de +/- 2,5%.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

2 comentarii

Lasă un răspuns