Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Caii, terapie pentru copiii cu autism

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Asociația Ecvestră Perla Neagra (AEPN) înființată de Adrian Cozma a organizat marți, 5 iunie, primul eveniment de la înființare și anume o acțiune venită să susțină integrarea copiilor cu dizabilități, mai exact a celor cu autism.


Evenimentul s-a desfășurat la „Ferma Cezar” din localitatea Ardud Vii și s-a bucurat de participarea a 15 copii din cadrul Asociației „Sfântul Benedict” pentru persoanele cu autism din Satu Mare.
Copiii prezenți la fermă au interacționat cu animalele și au fost instruiți în arta călăritului de către instructorul Szucs Barnabas.

Momentul inedit a fost demonstrația de dresaj și mânuire a cailor. La manifestare au participat Adrian Cozma, Bianca Murgu, Răzvan Țiplea, David Breban și alți iubitori ai cailor.
„Dorim să deschidem o nouă etapă pentru copiii cu afecțiuni și știm că prin intermediul cailor, aceștia pot să se relaxeze. Dorim să dezvoltăm acest proiect și să continuăm chiar prin realizarea unui calendar de activități. Ne bucurăm că avem sprijinul multor persoane și consider că astfel de acțiuni sunt binevenite”, a declarat Adrian Cozma.
Această acțiune reprezintă un pas spre o viitoare colaborare între cele două asociații. AEPN își manifestă deschiderea ca pe viitor să pună bazele unui proiect pentru terapia cu aceste animale, în condițiile în care în județul Satu Mare este o lipsă de astfel de activități.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns