Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Avioane britanice ne apără spațiul aerian

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ministrul Apărării Naţionale (MApN), Mihai Fifor, a anunţat, vineri, că, din cauza faptului că procedurile prevăd ca MIG-urile să rămână la sol, în momentul de faţă poliţia aeriană este realizată de partenerii britanici.

“După cum ştiţi, după tragedia de săptămâna trecută, în care am pierdut unul dintre cei mai buni piloţi, procedurile prevăd ca MIG-urile să rămână la sol. În momentul de faţă, poliţia aeriană este realizată de partenerii noştri britanici care au baza la Mihail Kogălniceanu”, a declarat Mihai Fifor. “Sunt frecvente intrările avioanelor ruseşti în spaţiul aerian român. Sunt proceduri standard, proceduri NATO pentru că România asigură apărarea spaţiului NATO. Procedurile prevăd ridicarea de la sol a avioanelor care realizează poliţia aeriană, dar nu vă pot da mai multe detalii”, a mai spus Fifor.

Flota de MIG 21 LanceR a României este consemnată la sol până când vor fi făcute publice concluziile anchetei demarate după accidentul de sâmbăta trecută, când un aparat de zbor MIG 21 s-a prăbuşit pe raza judeţului Călăraşi. 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns