Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Viitorul României, la un pas de a ajunge în elita fotbalistică a Europei

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Tricolorii au nevoie de un egal cu Liechtenstein pentru EURO 2019

Echipa de fotbal tineret a României este la un pas de a obține o performanță uriașă, calificarea la turneul final a lui EURO 2019. Adică de a intra în primele 8 echipe ale Europei la această categorie de vârstă.

O performanță pe care o vor putea îndeplini dacă termină la egalitate ultimul meci din grupă. Un meci în care vor întâlni echipa din principatul Liechtenstein. O echipă al cărei nume este mai greu de pronunțat decât de bătut și care a pierdut toate meciurile de până acum.

În consecință tineretul României pare a avea de îndeplinit o simplă formalitate până la EURO 2019. Dar, indiferent de valoarea adversarului, meciul trebuie abordat cu seriozitate. Iar antrenorul Mirel Rădoi știe acest lucru și asta la va cere jucătorilor pentru a obține calificarea. Iar un egal, sau cel mai probabil o victorie, ne duce la tureu final care va fi găzduit anul viitor de Italia. Turneu la care vor juca echipe tari precum Olanda, Italia, Franța etc. Apropo de calificare, ar fi a doua din istoria fotbalului din România după cea din 1998. Doar că atunci ne-am calificat din oficiu în calitate de țară gazdă.

Meciul cu Liechtenstein se joacă la Ploiești, pe arena “Ilie Oană” cu începere de la ora 21:00 și va fi televizat în direct de ProX (fost sport.ro) Partida va fi arbitrată de o brigadă condusă de Besford Kasumi (Kosovo). Tricolorii vor avea parte de o mare susținere având în vedere că luni, până la ora 18:00, se vânduseră circa 7.000 de bilete.

Formația probabilă a României: Radu – Boboc, Adi Rus, Pașcanu, Ștefan – Nedelcu, Cicăldău – Man, Hagi, Coman – Pușcaș. Selecționer: Mirel Radoi.

CLASAMENT
1.ROMÂNIA      9 6 3 0 15- 4 21
2.Portugalia       9 6 1 2 29- 9 19
3.Bosnia             9 6 0 3 22- 7 18
4.Elveția            9 3 1 5 10-15 10
5.Țara Galilor    9 3 1 5 8-13 10
6.Liechtenstein 9 0 0 9 2-38 0

Sătmăreanul Adi Rus printre tricolori

Printre tricolorii care se vor afla în teren va fi, aproape sigur, și un fotbalist sătmărean, tânărul fundaș Adi Rus.

Titular în ultimele două jocuri ale naționalei, cu Țara Galilor și Bosnia, cu evoluții foarte bune, Adi Rus, format la LPS Satu Mare și care a mai jucat în țară la FC Olimpia 2 pare a fi unul dintre fotbaliștii de mare viitor ai României. Pe deasupra el este și un băiat modest, cu mult bun simț și ne ne răspunde întodeanuna la telefon. Dovadă că nu a uitat de unde a plecat este și faptul că la meciul precedent Adi Rus i-a trimis o invitație profesorului Mihai Sabău, fostul lui antrenor de la LPS și Olimpia 2.

“Adi mi-a făcut surpriza plăcută de a mă invita le meciul cu Țara Galilor. Am avut rezervat loc în tribuna oficială. A jucat bine și am vorbit cu el după meci. Este unul dintre cei mai buni fundași din țară și cred că poate face pasul spre o echipă importantă” a spus Sabău despre jucătorul celor de la Sepsi.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns