Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Țiriac, ales președinte al Federației de Tenis

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Omul de afaceri Ion Țiriac este de ieri noul președinte al Federației Române de Tenis. Țiriac a câștigat alegerile organizate la Centrul Național de Tenis încă din primul tur. El a totalizat 32 de voturi din cele de 46 valabil exprimate depășindu-i pe Marius Vecerdea (11 voturi) și Ion Țupa (3 voturi). Cel de-al patrulea candidat aflat pe buletinul de vot, Liviu Ursuleanu, nu a primit niciun vot.

Țiriac, acum în vârstă de 80 de ani, revine într-o funcție de conducere în sportul din România după 15 ani de pauză. În perioada 1998-2004 miliardarul român a ocupat funcția de preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Născut la Brașov, Ion Țiriac a fost un polisportiv demn de admirat reprezentând România la două discipline total diferite. Astfel, între 1958 și 1964 a fost component al echipei de hochei pe gheață a României, cu care a participat la Jocurile Olimpice de Iarnă din Innsbruck și la Campionatele Mondiale de la Praga. În paralele a praticat și tenisul, iar din 1962 a început să joace în turnee de amatori iar din 1968 a participat și la turnee ale profesioniștilor. În 1970, a câștigat împreună cu Ilie Năstase turneul de la Roland Garros. A fost component al echipei României în Cupa Davis între anii 1959 și 1978 cu care a disputat trei finale celebre, toate cu SUA, toate pierdute, în 1969, 1970 și 1972. În toate cele trei finale l-a avut ca partener pe Ilie Năstase.

În perioada 1984-1993 a fost managerul lui Boris Becker, fostul număr unu în lume în tenisul mondial. Averea lui Țiriac a fost estimată la 2,2-2,4 miliarde de dolari.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns