Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Tăiței cu varză proaspătă

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

500 g de tăiței de casă (preferabil pătrățele), o căpățână mai mică de varză proaspătă, circa 5-600 g (sau eventual 500 g de varză măruntă murată), ulei, sare, piper.

Mod de preparare:

Varza se curăță și se răzuiește. Se pune peste ea sare și se lasă să stea așa circa 30 minute, după care se stoarce și cu puțin ulei se călește. Tăițeii se fierb și se strecoară, apoi se amestecă cu varza călită și se condimentează cu piper. În loc de varză proaspătă se poate folosi și varză murată, dar aceasta se spală înainte de călire. Se poate consuma ca garnitură la cărnuri prăjite, sau ca fel principal de sine stătător. Se poate servi cu adaos de smântână, ketchup, sau diverse alte sosuri: de maioneză, de usturoi, sau cu uleiuri aromate cu diferite condimente.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Supă uşurică de macriş

REȚETE ROMÂNEȘTI

Supă uşurică de măcriş

Frunzele macrisului contin fier, vitamine, si foarte mult acid oxalic, ceea ce ii confera un gust acru, astringent. Frunzele se prepara in acelasi mod ca si spanacul sau stevia, gustul caracteristic facandu-l potrivit pentru supe, borsuri, piureuri sau pentru a asorta in special preparatele de miel.