Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Românii, pe ultimul loc din Europa la capitolul educaţie despre SIDA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Unul din cinci români cred că virusul HIV se poate transmite prin sărut, iar 5 din 6 români spun că nu s-ar simţi confortabil cu ideea de a avea un partener diagnosticat cu HIV, arată un studiu realizat în 12 ţări, printre care şi România. Datele cercetării mai arată că 35% dintre români cred că se pot îmbolnăvi dacă folosesc aceeaşi periuţă pe care un bolnav cu HIV a folosit-o, iar 6 din 10 români spun că nu s-ar simţi confortabil să lucreze alături de o persoană infectată.

Studiul intitulat “Is HIV Sorted” a fost realizat de Asociaţia Internaţională a Cadrelor Medicale Specializate în Tratamentul SIDA cu participarea a 24.000 de respondenţi din Europa, 2.012 dintre aceştia fiind români. În urma centralizării răspunsurilor s-a concretizat că România “continuă să înregistreze cifre îngrijorătoare în ceea ce priveşte lipsa de informare a publicului cu privire la transmiterea virusului HIV şi riscurile acestuia”, ceea ce plasează ţara noastră pe ultimul loc la capitolul educaţie.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Sanitas renunță la grevă

Asculta acest articol Federaţia Sanitas a ajuns la un acord cu factorii guvernamentali după 12 ore de negocieri. Întâlnirea a