Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Supă de linte și pui

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

Un cubuleț de circa 25 grame de unt, un morcov mare, o ceapă medie, o jumătate de țelină, 100 g de ciuperci, o jumătate de ardei gras roșu, 2 linguri de vin alb sec, un litru de supă de pui, 100 g de linte (1/2 pahar de 250 g), 200 g carne de pui (preferabil piept sau pulpe), o frunză de dafin, o linguriță de cimbru.

Mod de preparare:

Se pune lintea la fiert în apă ușor sărată, timp de 30 minute, apoi se strecoară. Se taie cubulețe sau felii ceapa, ardeiul, morcovul, țelina și ciupercile. Într-o oală de 3 l se topește untul la foc mediu și se adaugă legumele tăiate și puțină apă, aproximativ 50 ml. Se călesc toate, până încep să se înmoaie, amestecând din când în când. Se adaugă supa, vinul, frunza de dafin și cimbrul. Se dă focul la mic, se acoperă oala și se lasă să fiarbă cam 30 de minute până se înmoaie legumele. Într-o tigaie antiaderentă (de teflon sau cu strat ceramic) se frige puiul dat cu puțină sare. Se taie în bucățele de 2–3 cm. Se pune și lintea în oala de supă și se lasă încă 15-20 de minute să fiarbă, tot cu capac. Se verifică din când în când să nu scadă prea mult și se completează cu apă dacă este nevoie. Nu puneți sare decât spre sfârșit, după ce o gustați, pentru că supa în care s-a fiert, a fost deja sărată. Se verifică dacă lintea e fiartă. Se adaugă și puiul tăiat și se mai lasă să dea într-un clocot.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Spaghete bolognese cu soia

Spaghetele Bolognese, originare din Bologna, Italia, sunt un preparat clasic al bucătăriei italiene, constând dintr-un sos bogat de carne tocată și legume, servit tradițional cu tagliatelle, dar adesea adaptat cu spaghete în variante internaționale.

ÎNCEARCĂ REȚETA

Ciorbă de varză cu afumătură sau Zamă de curechi cu afumătură

Rețeta de ciorbă de varză dulce cu afumătură este o rețeta veche ce păstrează multe amintiri din copilărie. Mie îmi place să-i spun Zamă de curechi cu afumătură exact așa cum îi spunea și bunica mea. Tradițională în Ardeal, deosebit de gustoasă și consistentă cu miresme apetisante poate să țină loc și de felul doi atunci când timpul este limitat și trebuie să pregătim ceva pentru prânz.