Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Supă de mazăre verde, de post

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

Circa 300 g de mazăre verde boabe sau o conservă de mazăre verde de 450 g, 2 morcovi, un pătrunjel, o gulie mică, o felie de ţelină, o ceapă, un ardei gras, o legătură de frunze de pătrunjel sau o lingură de pătrunjel verde uscat, sare, piper măcinat, delicat, 100 g tăiţei pentru supă sau 150 g făină pentru găluşte.

Mod de preparare:

Zarzavaturile feliate se pun la fiert în circa 2 litri de apă. Se condimentează şi se adaugă ceapa întreagă şi ardeiul tăiat în patru. Când zarzavaturile sunt pe jumătate fierte se pune în supă şi mazărea. Dacă s-a folosit mazăre proaspătă sau congelată se mai fierbe puţin, apoi se adaugă şi tăiţeii. La prepararea mâncării de post se vor folosi tăiţei fără ouă. Dacă se face cu găluşte, ele se prepară întocmai ca şi găluştele obişnuite, doar că nu se vor folosi ouă, ca urmare, acestea nu îşi vor mări prea mult volumul la fierbere. Supa se mai lasă la fiert, la foc mic, până când se fierb şi găluştele sau tăiţeii, însă cu grijă, căci acestea, fiind preparate fără ouă, dacă se fierb prea mult, se destramă. Ceapa şi ardeii se pot scoate din supă, iar la servire se presară cu pătrunjel verde mărunţit.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns