Ingrediente:
1 kg de carne mânzat, minim 1/2 kg oase de vită, o ceapă mai mare, un kg de zarzavaturi (morcovi, pătrunjei, gulii, țelină, eventual și altele), 1-1,5 kg cartofi, 200 g tăiței răzuiți sau zdrențe, 100 g untură de porc sau ulei, o legătură de pătrunjel verde, un ardei gras, boia de ardei dulce, boia iute, sare, piper.
Mod de preparare
Ceapa tăiată mărunt de călește în untură sau ulei, se adaugă carnea tăiată cubulețe și oasele, se călesc mai departe așa împreună până când începe să prindă o crustă albicioasă. Se adaugă o linguriță de boia dulce și puțină boia iute, după gust. Se toarnă apă și se fierbe circa o oră, până când carnea începe să se înmoaie. Se adaugă zarzavaturile tăiate cuburi sau rondele, sare și piper după gust, pătrunjelul verde și ardeiul tăiat în 4. Când carnea și zarzavaturile sunt aproape fierte se adaugă și cartofii tăiați cuburi, apoi tăițeii sau zdrențele (acestea din urmă nu în mod obligatoriu). Se fierbe la foc potrivit, până când toate ingredientele se înmoaie. Consistența guiașului se stabilește după gust.
Fii primul care comentează