Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Valoarea importurilor de măşti din UE a crescut în primul semestru cu 1800%

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Potrivit datelor publicate de Eurostat, în primul semestru al anului în curs, valoarea importurilor de măşti de protecţie din UE a crescut cu 1800% faţă de primul semestru al anului trecut.

Dată fiind pandemia de Covid-19, cererea pentru măştile de protecţie a avut o creştere uriaşă, astfel că dacă în primul semestru din 2019 valoarea importurilor de măşti de protecţie din UE a fost de 800 de milioane de euro, în semestrul întâi din 2020 aceasta s-a ridicat la 14 miliarde de euro.

Eurostat publică o analiză a importurilor pe cap de locuitor, notând că există diferenţe notabile între statele membre: “Luxemburgul, cu o politică guvernamentală de distribuţie la nivel naţional a măştilor de faţă, a avut de departe cele mai mari importuri pe cap de locuitor de măşti de protecţie, la 121 de euro pe persoană. Belgia, Germania şi Franţa au fost singurele alte ţări cu importuri peste 50 de euro de persoană. În schimb, importurile au fost sub 10 euro de persoană în Cipru, Polonia, Suedia, Croaţia, Grecia şi Bulgaria”, scrie sursa citată. România are 14 euro la acest capitol.

În primele şase luni din 2020, principalul partener al UE pentru importul de măşti a fost China, care a furnizat 92% din totalul măştilor, cu 30% mai multe decât în perioada similară a anului trecut: “Cu excepţia Hong Kong-ului, toţi ceilalţi 6 parteneri importatori din UE au pierdut cota de piaţă. În primul semestru al anului 2020, doar Vietnamul şi Hong Kong-ul au furnizat mai mult de 1% din totalul importurilor de măşti de protecţie din UE. Marea Britanie, Turcia şi Tunisia au avut o cotă de 0,7%”, notează Eurostat.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns