Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Maria Tripon, la 30 de ani de la primul pas pe scena unui festival de folclor

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Povestea de viaţă a reprezentantei Ţării Oaşului o aflaţi duminică, de la ora 14, la ITV

Duminică, 29 noiembrie 2020, începând cu ora 14:00, telespectatorii Informaţia TV sunt invitaţi în faţa micului ecran pentru a urmări o frumoasă poveste de viaţă spusă de îndrăgita interpretă a cântecului oşenesc, Maria Tripon.

Întâlnirea cu reprezentanta Ţării Oaşului în emisiunea de muzică populară “Zone folclorice” este prilejuită de împlinirea a 30 de ani de când Maria Tripon păşea pe scena unui festival internaţional pentru a face cunoscută zona Oaş, cu portul, graiul, dansul autentic şi cântecul său.

Iubitorii cântecului popular românesc sunt invitaţi să-i afle povestea, să trăiască emoţiile acelor începuturi în care Maria Tripon, în faţa unui juriu format din oameni de specialitate, se străduia să pună Oaşul în sufletul fiecărui ascultător. Iar prima participare în calitate de reprezentantă a Ţării Oaşului la un mare festival era în anul 1990 la Festivalul concurs internaţional de folclor “Cântecele Caraşului” din comuna Greoni, judeţul Caraş-Severin.

Cu acest festival începe de fapt călătoria Mariei Tripon pe cărarea cântecului popular, o călătorie pe care ne-o descrie duminică, de la ora 14, la Informaţia TV.

Maria Tripon ne vorbeşte şi despre cele două ansambluri pe care le conduce, Ansamblul folcloric Sânzienele al Clubului Elevilor Negreşti-Oaș, înfiinţat în 1998, Ansamblul Oaşul al Casei de Cultură Negreşti-Oaş, înregistrarea albumelor sale muzicale, diplomele de excelenţă primite de-a lungul anilor. Din anul 2012, Maria Tripon este Cetăţean de Onoare al oraşului Negreşti-Oaş.

Anul trecut, Protopopiatul Ortodox Român Oaş îi acordă diploma pentru participarea şi reprezentarea cu demnitate şi responsabilitate a culturii şi patrimoniului moştenit din părinţi în cadrul Anului omagial al satului românesc – Veşnicia s-a născut la sat.

Frumoasa poveste de viaţă, cu fragmente din viaţa personală şi profesională o descoperiţi duminică în emisiunea Zone folclorice, presărată desigur de momentele muzicale puse în scenă de invitata noastră.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns