Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Oficial: Satu Mare şi Carei sunt în scenariul roşu din 9 martie 2021, ora 00.00

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Update – Anunţul Prefecturii Satu Mare:

Prefectul Altfatter Tamás a convocat în şedinţă Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare, în vederea analizării situaţiei la zi privind incidenţa infectărilor cu coronavirus şi a adoptării deciziilor necesare pentru gestionarea crizei sanitare.

Având în vedere ratele de infectare de la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale din judeţul Satu Mare, a fost adoptată actualizarea Anexei la HOTĂRÂREA C.J.S.U. Nr.3 din 15.01.2021 privind stabilirea şi aprobarea măsurilor care se aplică la nivelul judeţului Satu Mare pentru prevenirea şi combaterea infecţiilor generate  de COVID-19, cu aplicare începând cu data de 09.03.2021, ora 0,00.

Unităţile administrativ-teritoriale cu o rată de infectare peste 3 la mie şi în care se aplică în perioada 09.03.2021-22.03.2021 măsurile specifice pentru limitarea răspândirii coronavirusului sunt: municipiile Satu Mare şi Carei respectiv comunele Craidorolţ, Păuleşti, Pir şi Sanislău, respectiv până la data de 12.03.2021 în comunele Foieni, Odoreu şi Viile Satu Mare.

Principalele măsuri care se aplică în această situaţie privesc domeniul HORECA, respectiv se interzic activităţile de preparare şi servire a alimentelor şi băuturilor în interiorul clădirilor sau pe terase închise. De asemenea, nu este permisă activitatea cinematografelor, a spectacolelor, concertelor şi altor evenimente culturale nici în interiorul clădirilor, nici în aer liber şi nici activitatea cu publicul a operatorilor de jocuri de noroc licenţiaţi, cu excepţia agenţiilor cu bilete jucate în sistem automatizat şi loz.

Până vineri, 12.03.2021, şcolile din judeţul Satu Mare vor funcţiona în scenariile aprobate în data de 05.03.2021, o nouă decizie urmând a fi luată atunci, în funcţie de evoluţia ratei de incidenţă a infectărilor. Conform Ordinului comun al ministrului educaţiei şi ministrului sănătăţii nr. 3459/280/06.03.2021, scenariile de funcţionare ale unităţilor de învăţământ se actualizeză săptămânal, cu referinţă la fiecare zi de vineri, cu excepţia depăşirii pragului de 6/1000 unde interzicerea activităţii didactice fizice în şcoli se aplică imediat.

Până în acest moment, de la începutul semestrului II al acestui an şcolar, 26 de elevi precum şi 65 de cadre didactice şi personal auxiliar au fost depistaţi pozitiv, respectiv 56 de clase au desfăşurat activităţi didactice în sistem online.

Prefectul face apel la populaţie pentru respectarea măsurilor de protecţie individuală şi solicită efectivelor Ministerului Afacerilor Interne vigilenţă, responsabilitate şi aplicarea prevederilor legii pentru limitarea răspândirii bolii.

***

La Prefectura Satu Mare a avut loc o şedinţă în urmă cu puţin timp. S-a decis ca din 9 martie 2021, ora 00.00, localităţile Satu Mare şi Carei să intre în scenariul roşu. Asta înseamnă că se închid restaurantele şi cafenelele.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns