Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Se știu 19 din cele 20 de echipe de la barajul pentru L2

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cu o etapă înainte de încheierea campionatului Ligii 3 la fotbal se cunosc 19 din cele 20 de echipe cu drept de participare la barajul de promovare în Liga 2. Seria 5 este singura în care nu se cunoaște ocupanta locului 2. Lupta se dă între Steagul Roșu Municipal Brașov și CS Blejoi, ambele echipe având același număr de puncte. Printre echipele care vor lupta pentru accederea în Liga 2 sunt unele cu un nume destul de cunoscute cum este cel al fostei campioane Oțelul Galați, al Faciei Brăila, Minaur Baia Mare, Steaua București etc.

Din păcate CSM Satu Mare, care se pretinde continuatoarea Olimpiei, nu se află printre fruntașele din Liga 3. Ba dimpotrivă, echipa sătmăreană se va număra printre formațiile care vor lupta până în ultima etapă pentru supraviețuirea în Liga 3. Dar asta este o altă poveste asupra căreia vom reveni. Mai jos vă prezentăm doar echipele care și-au asigurat prezența la barajul de promovare în Liga2: Foresta Suceava, Bucovina Rădăuți (Seria 1), Dacia Unirea Brăila, Oțelul Galați (Seria 2), CS Afumamți, Moștiștea Ulmu (Seria 3), Steaua București, FCSB 2 (Seria 4), Corona Brașov, (Seria5), CSO Filiași, Vedița Colonești (Seria 6), Viitorul Șelimbăr, Măgura Cisnădie (Seria 7), Șoimii Lipova, Crișul Chișineu Criș (Seria 8), Unirea Dej , CSO Cugir (Seria 9), Minaur Baia Mare, SCM Zalău (Seria 10).

Conform regulamentului, primele două clasate din fiecare serie obțin dreptul de a participa la barajul de promovare. Cele 20 de echipe de pe locurile 1 sau 2 vor fi împerecheate între ele și vor juca în dublă manșă pentru rămânerea în lupta pentru Liga 2. Cele 10 învingătoare vor juca din nou între ele, iar ultimele 5 câștigătoare vor promova.

Câștigătoarea Seriei 10, Minaur va juca împotrva echipei de pe locul 2 din Seria 9 (CSO Cugir sau Unirea Dej), în timp ce SCM Zalău (2S10), va întâlni echipa locul 1 din S9 (Cugir sau Dej).

Cât privește sistemul de promovare/retrogradare din Liga 3, nicio echipă nu retrogradează direct.
Echipele de pe locurile 9 și 10 din, precum și echipa de pe locul 8 cel mai slab clasată vor disputa jocuri de baraj pentru menținere/promovare.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns