Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Căminul cultural din Baba Novac va purta numele poetului Ion Bala

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
medalion literar ION BALA
medalion literar ION BALA

      Duminică, 30 mai, începând cu ora 11.30, la Căminul cultural din Baba Novac – oraşul Ardud, vor avea loc o serie de manifestări culturale reunite sub genericul Medalion Literar – Ion Bala (1950 – 2015), scriitor și ziarist la “Informația Zilei”.

În cadrul manifestărilor se va atribui Căminului cultural din Baba Novac, numele de Ion Bala şi se va lansa antologia de autor cu titlul “Cât ar suspina o lumânare”. Moderatori ai evenimentului vor fi George Vulturescu, Robert Laszlo şi Felician Pop. Cu acest prilej se va inaugura şi Colţul memorial Ion Bala, cu volume aparținând celui comemorat.       

Manifestările menţionate mai sus se organizează de către< Consiliul Judeţean Satu Mare, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Cenaclurile Cronograf și Afirmarea, Asociaţia “Fiii Satului Baba Novac”, Casa de cultură ”Augustin Mircea” şi Primăria Ardud.

Ion Bala s-a născut la 26 mai 1950 în satul Baba Novac, a fost profesor, ziarist la publicaţiile din judeţ, el conducând cenaclul Afirmarea o lungă perioadă de timp. A adunat în jurul lui scriitori din tot județul, cenaclul condus de el fiind pentru mulți dintre scriitorii sătmăreni o rampă de lansare în lumea literară. A publicat mai multe cărţi de-a lungul timpului, fiind unul dintre cei mai apreciaţi poeţi din Satu Mare. A fost elev al liceului “Mihai Eminescu” Satu Mare, apoi a studiat ziaristica la “Ştefan Gheorghiu” – Bucureşti. A publicat poezie în revistele: Amfiteatru, Luceafărul, Familia, Vatra, Convorbiri literare, Tribuna, Poesis. A lucrat ca profesor suplinitor (Tarna Mare, Nisipeni) şi redactor la Cronica sătmăreană (1972-1989), Gazeta de Nord-Vest (1990-1998), apoi la “Univers sătmărean” și “Informaţia Zilei” Satu Mare.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns