Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Traficanţi de droguri care vindeau în şcoli, săltaţi de DIICOT

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Luni, 27 septembrie, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii  Organizate Satu Mare, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Satu Mare, au efectuat 30 de percheziţii domiciliare, în judeţele Satu Mare şi Bihor.

Activităţile desfăşurate de poliţişti şi procurori au vizat o grupare specializată în trafic internaţional de droguri de risc şi mare risc, precum şi în operaţiuni cu substanţe psihoactive.

În urma percheziţiilor domiciliare, au fost ridicate 873 de grame de substanţă pulverulentă, maronie şi 356 de grame de substanţă cristalină, albă (mefedronă).

Totodată, au fost indisponibilizate 16 grindere, 8 cântare de precizie, 18 telefoane mobile, 2 tablete, 17.800 de lei, 400 de euro, 2 pistoale supuse autorizării, o armă cu aer comprimat, deţinută ilegal, 115 alice, 24 de macete şi 2 săbii.

Au fost puse în executare 10 mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Satu Mare, în vederea audierii şi luării măsurilor legale.

De asemenea, poliţiştii din cadrul Serviciului de Combaterea a Criminalităţii Organizate Satu Mare, în cadrul aceluiaşi dosar penal, până la momentul percheziţiilor, au ridicat, în vederea confiscării, peste un kilogram de mefedronă.

Poliţiştii au stabilit faptul că liderul grupării ar fi procurat drogurile din Olanda, prin intermediul firmelor de curierat şi le-ar fi comercializat, prin diferiţi dealeri, în judeţul Satu Mare, inclusiv în zona liceelor, cu sume cuprinse între 100 şi 200 de lei gramul.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. La acţiune au participat specialişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea şi din cadrul Serviciilor de Combatere a Criminalităţii  Organizate Maramureş şi Sălaj. În activităţi au fost angrenaţi poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Satu Mare şi Bihor şi jandarmi din cadrul Brigăzii Mobile de Jandarmi Cluj şi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

P. Grigore a condus cu un permis fals

Încă un mopedist s-a ales cu dosar penal. A condus cu un permis fals. Polițiștii Sectiei 8 Politie Rurala Gherta Mica l-au identificat în trafic, pe raza comunei Batarci , pe P. Grigore, de 33 ani , din comuna Batarci , în timp ce conducea un moped marca Piaggio.