Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Elevii participanți la faza județeană a concursului “Fără bullying în școala mea!” au fost premiați de polițiștii sătmăreni

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În 22 martie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au organizat activități pentru copii și elevi la un mall din Satu Mare, pentru a marca în avans Ziua Poliției Române, ce se sărbătorește în fiecare an la data de 25 martie.

După ani de restricții, sute de copii s-au bucurat din nou să interacționeze cu polițiștii, să le studieze cu atenție tehnica și armamentul, să afle din secretele meseriei de polițist. Au fost prezenți în mijlocul copiilor polițiști din structurile rutiere, criminalistice, acțiuni speciale, prevenire și siguranță școlară.

În aceeași zi, la invitația polițiștilor de siguranță școlară, au fost invitați la același mall clasele câștigătoare ale fazei pe școală a concursului “Fără bullying în școala mea” desfășurat în cadrul proiectului cu același nume în 4 unități școlare din județ, respectiv Școala Gimnazială Octavian Goga (Satu Mare), Școala Gimnazială Vasile Lucaciu (Satu Mare), Școala Gimnazială nr. 1 Carei și Școala Gimnazială Călinești Oaș.

Peste 100 de participanți, elevi și cadre didactice, au primit diplome și premii, pentru a răsplăti munca și creativitatea acestora, manifestată prin transmiterea unui mesaj vizual (poster) și a unui clip video prin care să arate că bullyingul este o reală problemă, un comportament ce trebuie oprit și descurajat.

Cu acest prilej a fost lansată expoziția ”Fără bullying în școala mea” cu posterele realizate de elevi, această expoziție fiind deschisă publicului larg la mall-ul de pe Careiului, până în data de 27.03.2022. Clipurile video realizate de elevi sub coordonarea profesorilor diriginți și ai consilierilor școlari au fost momentele cele mai așteptate de invitați și s-au dovedit a fi de impact pentru publicul prezent, fiecare dintre acestea având în spate un mesaj puternic de descurajare a violenței și de prezentare a unor alternative la comportamentele de tip bullying.

La eveniment au fost prezenți și au transmis un mesaj de solidaritate, prietenie și nonviolență reprezentanți ai instituțiilor partenere, respectiv, inspector școlar general Anișoara Boitor din partea Inspectoratului Școlar Județean, Sânziana Cristea, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Satu Mare, Pușa Câmpan, specialist prevenire în cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Satu Mare.

Evenimentul a fost destins de momentele muzicale oferite de Alexandra Olah și Moni Ivan.

Cu acest prilej polițiștii felicită toți elevii câștigători ai fazelor pe școală și, în special, elevii clasei a VIII-a A ai Școlii Gimnaziale Vasile Lucaciu din Satu Mare, fiindcă această echipă este cea care ne va reprezenta județul la etapa națională a concursului. Rezultatele concursului național organizat de Direcția Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului General al poliției Române, urmând a fi anunțate în data de 25 martie, cu prilejul Zilei Poliției Române.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns