Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Jurnalistul Dumitru Ţimerman s-a stins din viaţă

Presa sătmăreană este în doliu după ce Dumitru Ţimerman a decedat în dimineaţa de joi, 31 martie 2022.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Presa sătmăreană este în doliu după ce Dumitru Ţimerman a decedat în dimineaţa de joi, 31 martie 2022.

Realizatorul de emisiuni Nord Vest TV şi redactorul Gazetei de Nord Vest a murit într-un spital unde a fost internat după ce o cumplită boală i-a îngreunat viaţa în ultimele săptămâni.

Născut în 16 martie 1960, Dumitru Ţimernan şi-a dedicat viaţa mass-mediei, în special televiziunii şi a avut nenumărate articole în presa scrisă.

A fost preşedinte al Filialei Satu Mare – Sălaj “Anton Davidescu” a Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR).

 

 

În noaptea de 30 spre 31 martie, la vârsta de 62 de ani, colegul nostru de breaslă, jurnalistul Dumitru Țimerman, președintele filialei sătmărene a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, ne-a părăsit pentru totdeauna. Presa sătmăreană este profund îndoliată, fiind mai săracă cu un bun profesionist, extrem de devotat profesiei sale.
Dumitru Țimerman s-a născut la 16 martie 1960, într-o familie de oameni harnici, muncitori și credincioși, iar tot ce a învățat acasă, a dus și el mai departe în familia sa. A copilărit în localitatea Lucăceni, comuna Berveni, județul Satu Mare.

Erau doi copii la părinți, el și sora sa, despre care avea mereu doar cuvinte de laudă. Era foarte atașat de locul copilăriei sale, care i-a inspirat și primele sale poezii.
Școlile primare le-a urmat în satul său natal, iar cele medii la Satu Mare, la Liceul Industrial Unio, după care s-a și angajat la Intreprinderea Unio, secția Carei, dar și-a dat seama că inima îl atrage spre o profesie total diferită de ceea ce face. Și-a dorit să devină ziarist. Nu era ușor, dar a reușit. A absolvit secția de Presa scrisă, jurnalism de radio şi televiziune la Universitatea București, Facultatea de Jurnalism și Știintele Comunicării. A fost unul ditre primii realizatori TV ai postului de televiziune Samtel, primul studio din Satu Mare, unde, ani în șir a deținut și funcția de redactor șef. Timp de aproape trei decenii a fost ziarist și la Gazeta de Nord-Vest, apoi după înființarea postului de televiziune sub denumirea de Nord-Vest TV și-a continuat și activitatea de realizator de emisiuni.
Ar fi dorit să-și dedice toată energia sa creatoare profesiei de gazetar și realizator TV, dar se știe că la ora actuală din jurnalism e extrem de greu să întreții o familie, iar el a fost un om dedicat trup și suflet familiei sale. Pe soția sa a iubit-o la fel ca în tinerețe și era foarte mândru de frumoasa sa fiică, Oana.
Grațian, fiul său acum va da examenul de bacalaureat, iar Mitică avea emoții, poate și mai mari decât el, să-l vadă student la Conservatorul din Cluj, să poată învăța de la cei mai buni profesori.
Marea lui dorință a fost să înființeze o filială UZPR și la Satu Mare, ceea ce, în urmă cu doi ani a și reușit, la prima ședință fiind ales președintele acesteia. În decursul anilor și-a început și studiile doctorale, dar jurnalismul, scrisul a fost mult mai important pentru el. Laureat al numeroaselor premii în domeniul jurnalismului și literaturii, a editat 6 volume de proză și poezii și mai avea câteva începute.
A fost prozator, poet, jurnalist, realizator TV și consilier superior de comunicare la DGASPC Satu Mare, dar mai presus de orice a fost un OM cu suflet mare, credincios și binevoitor, dar de acum încolo va scrie pagini noi în cronicile îngerilor.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns