Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Apaserv avertizează că sunt probleme cu apa din cauza secetei

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Uzina de Apa Martinesti

Apaserv SA Satu Mare, furnizor regional de servicii de apă potabilă şi canalizare, avertizează abonaţii asupra faptului că traversăm o perioadă dificilă. Este secetă. Consumatorii sunt invitaţi să utilizeze apa numai pentru consum menajer şi nu pentru a uda grădina.

“Lipsa precipitaţiilor şi temperaturile ridicate din ultima perioadă au condus la creşterea consumului de apă. Apaserv Satu Mare S.A. asigură, în mai multe localităţi din judeţ, pe reţelele de distribuţie din sistem, un volum de apă suficient care să acopere necesarul din această perioadă.

Apaserv face apel la toţi utilizatorii să folosească apa numai pentru consum menajer şi nu pentru udarea culturilor agricole, a gazonului, umplerea bazinelor şi a diverselor recipiente folosite în alte scopuri decât cele prevăzute în contract.
Utilizarea excesivă a apei din reţelele de distribuţie duce la scăderea nivelului apei din rezervoarele de înmagazinare şi diminuează, în mod constant, eforturile operatorului de a asigura furnizarea apei în regim normal.
Reducerea consumului de apă acasă se poate realiza prin schimbarea unor obiceiuri care duc la risipa apei – reparaţii ale ţevilor sau robineţilor ce picură şi generează pierderi de apă aparent minore, folosirea unor trucuri ingenioase pentru economisire sau folosirea unor electrocasnice cu un consum mai mic de apă. Economia la apă este importantă din mai multe motive.

Compania Apaserv avertizează că, din cauza secetei, există deja probleme în alimentarea cu apă în Ardud, Vetiş, Lazuri, Culciu şi Valea Vinului, iar dacă nu se vor lua măsuri de economisire a apei problemele s-ar putea agrava.
Recomandăm consumatorilor mai multe modalităţi de economisire a apei, şi toate încep cu noi înşine< Închiderea robinetului între etapele spălării> Evitaţi consumul exagerat de apă>  Închiderea robinetului între etapele curăţării legumelor> Economie la spălatul vaselor> Folosiţi maşinile de spălat la încărcare maximă> Învăţaţi copiii cum să economisească apa> Reduceţi consumul de apă în grădină> Înlocuirea aparatelor electrocasnice cu unele “prietenoase cu mediul”, se arată în mesajul transmis presei.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

2 comentarii

  1. La Viile S-M apa costa 2 lei , nu ca la APA Serv si suntem norocosi ca primaria a rezistat presiunilor lor si putem uda si gazonul sau gradina fara costuri f. mari ca la APA Serv. Bravo Consiliului Local si Primarului !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    PS Nu platim si apa de ploaie la canal.

Lasă un răspuns