Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Incendii de vegetaţie în Cig, Lipău şi Călineşti

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Incendiu vegetatie Lipau

Luni, 4 iulie, între orele 18.00 și 19.00, în județul Satu Mare au izbucnit nu mai puțin de 3 incendii de vegetație.
Informările despre aceste incendii ne-au fost trimise de ISU Satu Mare.

În Cig s-au deplasat 2 autospeciale de stingere cu 5 subofițeri pentru stingerea unei tarlale de grâu. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost o defecțiune la compresorul de aer condiționat al unei combine agricole. Au ars 9 hectare de miriști.
Conducătorul combinei a observat destul de repede incendiul. A folosit, în prima intervenție, două stingătoare din dotarea utilajului agricol cu care a reușit să lichideze incendiul izbucnit la compresorul de climă, însă nu a reușit să oprească propagarea incendiului la miriște. Factorul principal care a influențat propagarea incendiului a fost vântul.
La Lipău a intervenit o autospecială de stingere cu 5 subofițeri. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise. Au ars 2 tone de fân sub formă de baloți. Au acționat 2 pompieri voluntari ai SVSU Păulești cu o autospecială de stingere și 6 pompieri voluntari ai SVSU Culciu.
La Călinești, lângă baraj, s-a deplasat o autospecială de stingere cu 4 subofițeri dar și 4 pompieri voluntari coordonați de primarul Dinu Birtoc. Cauza probabilă de producere a incendiului as fost o țigară aruncată la întâmplare. A ars 1 hectar de vegetație uscată.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns