Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Deputatul Adrian Cozma, declaraţii despre liderii UDMR

Deputatul Adrian Cozma, declaraţii despre liderii UDMR
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Adrian Cozma

Deputatul Adrian Cozma, preşedintele Organizaţiei Judeţene PNL Satu Mare, a susţinut luni o conferinţă de presă, la sediul partidului, din Piaţa Libertăţii din municipiul Satu Mare.
Redăm cele mai importante declaraţii:

“Am trăit să o văd şi pe asta, zilele trecute şase samurai academicieni, unul mai falnic decât celălalt, s-au apucat să plângă că vecinul din celălalt bloc ar putea să le dezumfle roata de la bicicletă. Aceasta este administraţia UDMR.

Domnilor academicieni, faţă de alegaţiile exprimate în conferinţa de presă de vineri, ţin să precizez că PNL Satu Mare va acţiona, aşa cum a făcut-o sub actuala conducere, doar în interesul cetăţenilor. Consilierii PNL au votat toate proiectele locale şi judeţene cu excepţia acelora unde au fost indicii de fraudă sau incompetenţă crasă. V-am avertizat din timp, de cel puţin 6 luni, că la Spitalul Judeţean Satu Mare aveţi probleme grave, că aţi pierdut finanţarea europeană, pă lene, că aveţi un management şi un consiliu de administraţie incompetent iar acum veniţi să bociţi că vă sunt în pericol proiectele. Aţi numit la Spital un management care nu îndeplineşte condiţiile legale şi vă minunaţi că nu vă ies proiectele, că nu-l ascultă oamenii, că finanţatorii nu au încredere în dumneavoastră?

Mi-a fost dat să aud un academician care spunea că cea mai mare investiţie a municipiului Satu Mare este noul pod peste Someş, greşit, din două motive:

• 1. nu este investiţia municipiului Satu Mare, este a Guvernului României, pentru sătmăreni, principalul finanţator. Pe această cale transmit sătmărenilor să fie atenţi la nuanţa acestor minciuni fabricate de clubul prietenilor lui Putin: Guvernul României susţine investiţiile în judeţul Satu Mare şi nu ia bani de la sătmăreni. Guvernul României şi Uniunea Europeană au finanţat reabilitarea Catedralei romano-catolice din centrul oraşului şi nu Guvernul Ungariei. Acesta din urmă a dat o sumă modică pentru cheltuieli neeligibile, subliniez, cheltuieli neeligibile, adică acele cheltuieli care sunt exceptate de la verificarea OLAF (Oficiul de Luptă Anti Fraudă al Uniunii Europene). Îi invit, dacă vor o dezbatere, pe domnii academicieni, să vorbească despre: la cine, cu cine şi cât din banii de la guvernul Ungariei se investesc transparent?

• 2. Investiţia de la Apaserv este cea mai mare investiţie patronată de municipiul Satu Mare, principalul acţionar. Aici investiţiile sunt extrem de eficiente, creşte preţul la apă.

În aceiaşi conferinţă de vineri am avut ocazia să ascult şi un distins membru al guvernului, subprefect, vorbind despre cum ar trebui noi sătmărenii să-i şlefuim statuia. Încă puţin şi se autointitula Regele Soare. Domnule reprezentant al guvernului României, treaba dumneavoastră este să păziţi legea, să vă asiguraţi că toate demersurile administraţiilor din judeţ sunt legale. Am să vă arăt zilele următoare, domnule legalitate, că nu aţi rezolvat aceste probleme ci că sunteţi o parte a problemei. Domnule academician guvernamental, aţi susţinut aventura urbanistică a primarului Gabor fără să vă pese de cheltuielile pe care municipalitatea le face în folosul privat al guvernului Ungariei, atunci când s-a pus problema să se sape o groapă în faţă la hotelul Dacia. Mai mult, aţi pus presiune, prin declaraţii publice la televiziune, pe juriştii prefecturii Satu Mare, să dea aviz de legalitate pe hotărâri de consiliu prin care dăm terenul sătmărenilor către străini.

• Domnule academician subprefect, vă fascinează pământul, vă luptaţi alături de distinşii dumneavoastră colegi parlamentari, pentru pământ, cu toţii ştiţi la ce mă refer. Vă asigur pe această care că nu voi tolera afacerile dumneavoastră imobiliare ilegale.

• Domnilor membrii ai corului, vă solicit să faceţi o dare de seamă scrisă cu privire la stadiul proiectelor judeţilui şi municipiului Satu Mare, cu cifre excte şi stadii de realizare pe fiecare proiect, altfel boceala dumneavoastră nu e decât o figuraţie într-o piesă ieftină.
Pe de altă parte, asigur sătmărenii că aşa ca şi până acum, voi susţine toate proiectele cinstite şi în folosul cetăţenilor.

• Cu 5% nu poti dicta nici intr-o firma apoi intr-o guvernare a unei tari. Santajul UDMR nu mai functioneaza.

• Va veni ora scadentei pentru administratia locala UDMR si va trebui sa citim cu atentie promisiunile facute in 2016 si 2020, deabia atunci ne vom da seama de performantele administratiei UDMR.”

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

3 comentarii

  1. Dar fostul PREFECT PNL ?
    DE CE a cerut/dispus Primarului si Comisiei Locale de fond funciar sa puna in posesie pe P peste si cu suprapunere – peste terenul care era deja in posesia/proprietatea unei alte persoane de mai bine de 1 an si jumatate in baza unui Pr. verbal de punere in posesie , intrat in circuitul civil , incheiat in baza unor Hotarari judecatoresti irevocabile din anul 2002 ( cererea de reconstituire fiind din anul 1991) ? /
    De ce ?
    Asta e legal ce a facut PNL + UDMR ?

  2. Bravo A.C. , daca am avea mai multi alesi locali la fel de activi alta ar fi situatia la noi in judet , dar dupa cum bine stim prefera sa stea in umbra si sa critice aparitia celor cu spirit de initiativa si sa ia lefurile si indemnizatiile pe degeaba. Scuze alesii UDMR- ului activeaza cateodata dar numai in interesul conationalilor , exemplul cel mai bun fiind impartirea banilor publici la actiunile lor unde pot manca si bea gratis sub conducerea unicului Gabor .

  3. Cine vorbeşte de interesul cetăţenilor, A. Cozma, care a fost îngenunchiat de mafia de la DGASPC, când a constatat şi intervenit pentru combaterea abuzurilor asupra vârstnicilor şi a bolnavilor handicapaţi, , de către comisia de încadrare în grad de handicap, pe care o numit-o Dumnezei în loc de infractori, pentru a proteja postul de medic legist al Judeţului, acceptă ca lunar să fie trimişi în mormânt peste 450 bolnavi handicapaţi

Lasă un răspuns