Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Toţi românii sunt invitaţi la Centenarul Asociaţiunii Astra Carei

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Centenarul ASTRA Carei va fi marcat sâmbătă, 15 iulie 2023, de la ora 16,00, la Sala Festivă de la Liceul Iuliu Maniu
Centenarul ASTRA Carei va fi marcat sâmbătă, 15 iulie 2023, de la ora 16,00, la Sala Festivă de la Liceul Iuliu Maniu

Asociaţiunea culturală ASTRA Carei a ajuns la vârsta Centenarului. La data de 12 iulie 1923 aveau loc la Carei ample manifestări dedicate constituirii ASTRA Carei. 

A fost încununarea multor ani de încercări ale românilor din Carei de a forma o asociaţie culturală care să îi reprezinte. Numeroasele oprelişti susţinute cu îndârjire de administraţia austro-ungară nu a descurajat românii din acest colţ de ţară românească, ci i-a determinat să insiste până la a-şi atinge scopul.

După Marea Unire  şi după semnarea Tratatului de la Trianon a fost posibilă constituirea şi la Carei a  unui Despărţământ ASTRA.

Ziua de 12 aprilie 1923 a fost o zi de sărbătoare memorabilă pentru careieni. Alese şi importante personalităţi au sosit  la Carei pentru a susţine constituirea asociaţiei românilor, ASTRA. Primul preşedinte ales a fost preotul Gheorghe Mureşan.

Centenarul ASTRA Carei va fi marcat sâmbătă, 15 iulie 2023, de la ora 16,00, la Sala Festivă de la Liceul Iuliu Maniu.

La data de 12 iulie 2023, de la ora 12,00, se va săvârşi un serviciu religios la biserica Sf.Andrei din Carei şi se vor depune flori la mormintele astriştilor, potrivit informaţiilor furnizate de către ing. Daniela Ciută, preşedinte al ASTRA Carei.

Sunt invitaţi să participe toţi cei care doresc să cinstească memoria românilor care au contribuit  la constituirea acestei asociaţii culturale româneşti.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns