Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ardud: 21-23 iulie, Festival Medieval

Imagine din centrul orasului din Ardud
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ardud: 21-23 iulie, Festival Medieval

Primăria oraşului Ardud, în colaborare cu Casa de Cultură “Augustin Mircea” din localitate, au organizat o conferinţă de presă, pe o tematică mai puţin obişnuită, dar şi într-un loc aparte.


Conferiţa a avut ca obiectiv mediatizarea Festivalului – MedievArtFest Ardud 2023- ediţia a XI-a, care se va desfăşura în perioada 21-23 iulie 2023 la Cetatea Ardud. Spaţiul de desfăşurare a conferinţei de presă a fost unul din bastioanele cetăţii, care s-ar dori printre altele să găzduiască şi o expoziţie etnografică.

La conferinţa de presă au participat primarul Ovidiu Marius Duma, Simina Pop, directorul Casei de Cultură din Ardud, Ştefan Berci – referent cultural, nu în ultimul rând, Liviu Pancu – regizorul spectacolului care va avea loc, dar şi director artistic al manifestării de la Ardud.

Primarul Ovidiu Marius Duma a vorbit despre succesele înregistrate de cele zece ediţii anterioare ale festivalului, fiind menţionat faptul că nici această ediţie nu s-a dovedit mai uşor de organizat. Prezenţa turiştilor din străinătate la ediţiile anterioare au făcut cunoscut oraşul Ardud şi festivalul medieval în ţările vecine. Primarul a mulţumit celor din Primăria Ardud care s-au implicat în organizarea festivalului, echipei Casei de Cultură, nu în ultimul rând, echipei de voluntari, prezenţi în premieră, care vor contribui la buna desfăşurare a evenimentelor artistice şi culturale programate.
       Simina Pop, directoarea Casei de Cultură “Augustin Mircea” din Ardud a făcut referire la faptul că ediţia din acest an se dovedeşte a fi una specială. Spaţiul pe care trebuie să-l acopere activităţile a crescut de aproape trei ori faţă de cel din anii anteriori, la această ediţie vor fi inaugurate parcul meşteşugarilor, o zonă de agrement, un parc de joacă ş.a.
 

      Ştefan Berci a vorbit mai ales despre ceea ce va însemna în cadrul festivalului sesiunea de comunicări ştiinţifice, fiind ridicată, aşa cum s-a subliniat vorbitorul, ştacheta evenimentului.

Vineri, de la ora 18.00, în sala de conferinţe a Primăriei Ardud va avea loc simpozionul “Anul marilor schimbări – 1848”.
Liviu Pancu, regizor, dar şi director artistic al festivalului a suliniat faptul că, pe lângă implicarea în diversele activităţi a artiştilor, este deosebit de important ca manifestarea să aibă o coloană vertebrală. Festivalul de la Ardud este un arc peste timp, care în acest caz caută să extragă starea de spirit, prezentarea lui Grigore Pintea într-o nouă ipostază. Manifestările cultural artistice din acest sfârşit de săptămână de la Ardud au un caracter de suflet.

Menestrelii timpului vor fi Corvus Corax (Germania), Holloenek (Ungaria) şi Codex ( Sf. Gheorghe ), iar atmosfera medievală va fi asigurată de Ordinul Cavalerilor Lup din Târgu Mureş, Golden Griffon din Oradea, Străjerii Cetăţii Neamţ din Târgu Neamţ, Teatrul Scena din Târgu Mureş Garda Cetăţii Deva, Scutierii de Mulhbach din Sebeş.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns