Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

FĂRĂ PASAJE INUNDATE ÎN SATU MARE: S-au găsit soluţii

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Referitor la situaţiile neplăcute pe care le provoacă de ani de zile căderile torenţiale de precipitaţii, Ioan Leitner, manager general Apaserv Satu Mare, aduce în atenţia publică, o informaţie interesantă.

Se pare că există preocupări menite a înlătura aceste probleme. S-a realizat un proiect de investiţii care, prin implementare, va reduce aproape la zero disconfortul produs în unele zone ale reşedinţa de judeţ Satu Mare, de căderile masive/torenţiale de precipitaţii în timp scurt.

Se are în vedere amplasarea în Satu Mare, în două zone considerate strategice, una pe malul stâng şi cea de a doua pe malul drept al Someşului, fiind vorba despre zonele Vulturuluişi Fabricii, a câte unui bazin de retenţie, de mare capacitate.

Aceste bazine vor prelua pentru moment apele pluviale, fiind astfel teoretic rezolvate acele băltiri/inundări precum la pasajele sub calea ferată din Soarelui şi de pe Botizului. Aceste bazine de retenţie vor fi echipate şi cu un sistem de pompare/evacuare ulterioară a apei în sistemul de canalizare.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns