Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Sondaj: Credeţi că sunt sătmăreni care vor plăti taxă pe lux de 70%? Puteţi da nişte exemple?

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Guvernul vrea să impoziteze cu 70% sumele descoperite şi care nu pot fi justificate de către persoanele fizice, conform proiectului de lege privind măsurile fiscale pus marţi în dezbatere publică.


Începând cu data de 01 iulie 2024, se propune modificarea cotei de impozit pentru veniturile realizate de persoanele fizice a căror provenienţă nu poate fi dovedită, prin introducerea unei cote de 70% aceasta având ca scop creşterea conformării voluntare a contribuabililor, cu implicaţii favorabile asupra creşterii încasărilor bugetare, conform proiectului.

“Până la data intrării în vigoare a noilor prevederi, se oferă o fereastră de oportunitate contribuabililor în vederea conformării, respectiv să-şi declare veniturile şi să-şi plătească obligaţiile fiscale aferente acestora, evitând riscul încadrării acestora în categoria de risc fiscal şi a declanşării unor verificări a situaţiei fiscale personale, cu consecinţa impunerii cu noua cotă de impozitare şi a obligaţiilor fiscale accesorii aferente.

„Orice venituri realizate de persoanele fizice constatate de organele fiscale, în condiţiile Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, a căror sursă nu a fost identificată se impun cu o cotă de 70% aplicată asupra bazei impozabile ajustate. Prin decizia de impunere organele fiscale vor stabili cuantumul impozitului şi al accesoriilor”, arată documentul.

Ca urmare, vă propunem să răspundeţi la următoarele întrebări:

Sorry, there are no polls available at the moment.
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Preoti-Mars pt Viata

Sunteţi sau nu de acord cu avortul?

Asculta acest articol Asociaţia “Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului” şi Asociaţia “ProVita” a organizat sâmbătă, 25 martie, o nouă ediţie