Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Credinciosii parohiei ortodoxe din Viseu de Sus au sarbatorit hramul

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

[slideshow id=170]

Sfanta Liturghie a fost savarsita de un sobor de noua preoti

Nu cu mult timp in urma, credinciosii din partea de sus a orasului s-au hotarat sa-si construiasca o biserica a lor. Asa se face ca in luna decembrie a anului 2006 au inchiriat un spatiu unde se savarseau slujbe religioase. Nu a trecut un an si in 15 octombrie 2007 printr-un efort financiar din partea enoriasilor, a Primariei si a Consiliului Local, diferiti sponsori (Coman Vasile – Varzaru, Ovidiu Tomoiaga, manager in constructii la Cluj Napoca si prin donarea terenului de catre SC Meduman SA, s-a pus piatra de temelie a bisericii avand hramul “Sfintii Apostoli Petru si Pavel”, ocrotitorii spirituali ai orasului, de PS Justin Sigheteanul – arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramuresului si Satmarului. Dupa numai doua saptamani a inceput constructia, ca peste 6 luni sa aiba loc slujba de binecuvantare a noului spatiu, in demisol, savarsita la data de 21 aprilie 2008. Demisolul este construit din caramida, iar biserica, in totalitate din lemn, in stil traditional maramuresean de catre o echipa de artisti in arta lemnului din Ieud, condusa de Grigore Hotico. Anul trecut, complexul architectural s-a imbogatit cu o troita de toata frumusetea, lucrata de un alt artist in prelucrarea lemnului, Teodor Barsan, din Barsana. Preotul paroh Marian Ioan :imon, tanar, la inceput de cariera, absolvent al Facultatii de Teologie, cu masterat in Cluj, a avut o bursa de studii Socrates, la Ludwig Maximilians Universited – Munchen, Germania. Preotul pastoreste cu multa dragoste si iubire cele 250 de familii arondate la parohie. Consiliul parohial este format din 9 credinciosi, avandu-l ca epitrop pe Liviu Grad.

Preotul paroh Marian Ioan Simon acorda o atentie deosebita copiilor

O atentie deosebita a preotului este acordata copiilor, atat la orele de catechism, cat si pelerinajelor facute la biserici si manastiri. Aceste activitati imbina educatia individuala cu cea de grup. Iubirea de aproape, ajutorul reciproc, milostenia, bunatatea, mila, blandetea, recunostinta, cinstea, dreptatea sunt insusiri pe care copiii le capata in colectivitate.

La aceasta mare sarbatoare a hramului, eveniment important in viata enoriasilor acestei parohii, au raspuns invitatiei preotii Gheorghe Hapca, Vasile Pasca, Ion Stetco, Grigore Stetco, Iulian Szerasz, Vasile Lutai, Cosmin Andreica, Vasile Bersan, care au savarsit Sfanta Liturghie, Sfantul Maslu si Panihida pentru morti.

In cuvantul de invatatura, preotul Marian Simon s-a referit la semnificatia sarbatoririi hramului, evocand protectorii bisericii si ai orasului, pe Sfintii Apostoli Petru si Pavel. Preotul a adus multumiri credinciosilor care au participat la bucuria lor de suflet, prilejuita de aceasta sarbatoare, cat si celor care au contribuit la ridicarea minunatului lacas de rugaciune.

Aurel Ghilezan

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns