Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Crin Antonescu propune un premier tehnocrat

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că, luând în considerare contextul economic, nu este exclusă varianta ca un tehnocrat să preia conducerea Guvernului, susținând că, dacă alegerile prezidențiale nu vor fi câștigate de Traian Băsescu, va fi schimbat Executivul.
“În momentul în care președinte al țării va fi altcineva decât Traian Băsescu, vom avea, la scurtă vreme, și un alt Guvern. Despre PD, despre PSD vom discuta cu totul altfel a doua zi după ce Traian Băsescu nu mai este președinte. Mie mi se pare că nu mai este de exclus situația în care va fi necesar – sper să nu fie, dar semnele acolo ne duc – un Guvern cel puțin condus de un tehnocrat în domeniul economic, un om care să asume, cu sprijin politic suficient de larg, scoaterea țării din situația de atunci”, și-a exprimat Antonescu viziunea sa politică, într-o emisiune televizată.
La remarca moderatorului cu privire la situația din Parlament, anume că PDL deține mandate mai mult decât PSD, liderul PNL a amintit de decizii ale Curții Constituționale referitoare la atribuțiile șefului statului.
“Interpretările pe care CCR le-a dat au creat o situație care a sporit zona de acțiune a președintelui. Vă aduceți aminte și explicațiile date de CCR, și comentariile care s-au făcut în legătură cu asta”, a afirmat Antonescu, precizând că președintele nu poate schimba “el prin propria voință” Guvernul. Totuși, liderul PNL a insistat pe ideea că o nouă persoană la Cotroceni va aduce și schimbarea actualului Cabinet.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns