Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ion Iliescu: “Dă-o în mă-sa de guvernare!”

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, s-a declarat luni împotriva asumării răspunderii Guvernului pe legile educației, afirmând iritat “Dă-o în mă-sa de guvernare!” în momentul în care a fost întrebat dacă e posibil ca Executivul să pice pe 2 septembrie.
“Dă-o în mă-sa de guvernare, deci nu de guvernare vorbim acum, vorbim de un pachet de legi care înseamnă asumarea răspunderii”, a declarat luni Iliescu, susținând că varianta ca guvernul să pice pe 2 septembrie ar fi “o altă prostie, să condiționezi soarta unei guvernări de o lege sau de o dispută pe un domeniu”.
Întrebat din partea cui ar proveni această prostie, Iliescu a răspuns că “din partea celor care o adoptă”.
Președintele de onoare al PSD a mai comentat că posibilitatea ruperii coaliției “este o chestiune adiacentă, nu asta este important”, acuzând tendința PDL de a impune măsuri forțate. “Probabil că sunt niște ambiții prostești să fie legea cu numele celui care a patronat-o”, a mai spus fostul șef de stat.
Premierul Emil Boc a declarat vineri că analizează “extrem de riguros” cele două propuneri de reformă în educație, Codul elaborat de ministrul Andronescu și pachetul Comisiei Miclea, și că cele mai importante soluții vor fi promovate prin asumarea răspunderii.
Adriean Videanu a declarat, luni, la finalul ședinței Biroului Permanent Național, că PDL acceptă luarea în dezbatere a tuturor pachetelor legislative din domeniul educației, cu condiția respectării Pactului Național pentru Educație.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns