Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

In orasul Tautii Magheraus s-a deschis oficial fabrica de curele de transmisie

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Investitia germana s-a ridicat la peste 8 milioane de euro si a creat 180 noi locuri de munca

[slideshow id=839]

Pe platforma industriala de langa Aeroportul Baia Mare, s-a inaugurat, joim 3 septembrie, un nou obiectiv industrial, o investitie germana in valoare de peste 8 milioane de euro. Firma Optibelt Power Transmission face parte dintr-un concern german, lider mondial in curele de transmisie, cu o vechime de peste 130 de ani in domeniu. Este prima fabrica deschisa in Romania, dar nemtii au dat asigurari ca sunt toate sansele ca noul obiectiv de la Tautii Magheraus sa se extinda in viitor.

Platforma industriala care prinde contur langa Aeroport este pana in prezent suta la suta germana. Dupa ce firma Weidmuller si-a deschis aici o fabrica de componente electrice, iata ca si Optibelt i-a urmat exemplu. Drumul pana la finalizarea investitiei nu a fost deloc usor. Proiectul a inceput sa prinda contur in anul 2006. Nemtii au vizitat mai multe locatii din tara pentru a gasi locul potrivit si in cele din urma au optat pentru orasul nostru. Au fost probleme cu terenul, mai multe persoane interesate incercand sa-i faca pe investitori sa renunte. Cel care s-a zbatut cel mai mult pentru ca investitorii sa nu plece in alta zona a fost primarul Anton Ardelean. Cu sprijinul viceprimarului si al consilierilor locali, in cele din urma s-a reusit sa se depaseasca toate obstacolele. Sa amintim faptul ca la un moment dat s-a dus o adevarata campanie de presa impotriva investitiei germane. Au trecut toate si iata ca ieri s-a taiat panglica inaugurala la importantul obiectiv. Deocamdata in fabrica lucreaza 69 de angajati, urmand ca in lunile urmatoare sa se ajunga la un efectiv de 180. Productia va fi destinata exportului, dar si pietei interne. Fabrica va produce curele de transmisie, de la dimensiunile cele mai mici pana la lungimi de cativa metri. Se va folosi cea mai moderna tehnologie existenta pe plan mondial in acest domeniu.

Locuri de munca sigure in conditii deosebite

Deschiderea oficiala a fabricii s-a facut in prezenta lui Rickles Munnich, presedintele Consiliului de Administratie, Csaba Kala, director general al fabricii, Anton Ardelean, primarul orasului, alti reprezentanti ai firmei, sefi de institutii deconcentrate din Maramures, consilieri locali, mass-media s.a. Panglica simbolica a fost taiata de cei trei mai sus pomeniti, in aplauzele asistentei. Presedintele Munnich a declarat ca s-a reusit finalizarea investitiei in conditii de criza financiara, care a afectat si concernul german. Cu toate astea s-a dorit ca fabrica sa intre in productie pentru respectarea termenelor asumate. Optibelt va oferi 180 de locuri de munca in zona, angajatii urmand sa lucreze in conditii de siguranta maxima, intr-un climat de munca sanatos. Locurile de munca sunt sigure, pentru ca fabrica are si va avea comenzi permanent. Munnich a spus ca firma isi va indeplini toate angajamentele asumate fata de autoritatile locale. El a multumit tuturor celor care au contribuit la finalizarea obiectivului. Primarul Ardelean este convins ca “aici se va face treaba nemteasca” si le-a multumit reprezentantilor firmei pentru ca au ales Romania, Maramuresul si Tautii Magheraus. El a aratat ca nemtii de la Weidmuller au fost la inceput sceptici, suspiciosi, dar acum sunt multumiti de ceea ce fac aici. Sigur si Optibelt va fi o investitie de succes, care va aduce profit si va contribui la cresterea bunastarii cetatenilor orasului. Apoi, Munnich, Kala si Ardelean au apasat butonul de pornire al instalatiei principale din cadrul halei, in acordurile Imnului Uniunii Europene, interpretat de Fanfara Millenium Band.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns