Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Inspectorii de specialitate intensifica verificarile lucrarilor de constructii

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cei care nu anunta inceperea lucrarilor risca amenzi de 1.000 lei

[singlepic id=1539 w=320 h=240 float=]

Noul sef al Serviciului Control Calitate Lucrari de Constructii Maramures, Ioan Manea, a anuntat ca se schimba modul de lucru al institutiei pe care o conduce.

“Pana acum se facea mai mult control preventiv, se punea accent pe verificarea documentatiilor. Acum vom face mai multe verificari in teren. Particularii care executa lucrari de constructii nu prea cunosc legislatia privind siguranta in constructii si cea privind emiterea autorizatiilor de constructii. Multi nu anunta inceperea lucrarilor, desi acest lucru se sactioneaza cu amenzi de 1.000 lei, nu angajeaza diriginti de santier si nici responsabili tehnici cu executia lucrarilor. Asa ca persoanele in cauza sa nu fie surprinsi daca vor fi verificati, nu neaparat pentru a-i amenda, ci pentru a ajuta beneficiarii, a evita lucrarile de proasta calitate si eventualele consecinte”, a precizat Ioan Manea.  El a adaugat ca serviciul pe care-l conduce nu va mai verifica documentatiile beneficiarilor inainte de obtinerea autorizatiilor de construire. “Vom lasa aceasta activitate in sarcina verificatorilor de proiecte si a angajatilor primariilor. Doar in mediul rural, unde este lipsa de personal de specialitate, ii vom sprijini in verificarea documentatiei”, a spus acesta.

O persoana a fost disponibilizata

Ioan Manea a mai precizat ca persoanele care fac modificari la lucrarile vechi (existente) sunt obligati sa obtina acordul SCCLC. “In acest caz, avizul nostru este obligatoriu. Aceasta, pentru ca in multe situatii sunt lucrari care pot afecta structura de rezistenta  a constructiei”, a precizat interlocutorul. Este vorba de lucrari de modificare care vizeaza mansardarea, constructia unui balcon, spargerea unor pereti, executia unui acoperis etc.

Interlocutorul a adaugat ca o persoana din cadrul SCCLC Maramures a fost disponbilizata. El nu este sigur daca disponibilizarile nu vor avea si o a doua etapa. “Deocamdata nu se cunoaste exact situatia institutiei pe care o reprezint. Pana acum eram in subordinea Secretariatului General al Guvernului, acum se pare ca vom fi trecuti in subordinea unui minister. Nu stiu daca vor fi si alte disponibilizari. Deocamdata la nivel national 50 de persoane au plecat din sistem”, a spus Manea.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns