Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

FC Baia Mare se confrunta cu grave probleme financiare

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Daca Heinrich Schorsch nu il preia, clubul va deveni falimentar

[slideshow id=1026]

Presedintele CA de la FC Baia Mare, Radu Tolas, si vicepresedintele Gabriel Zetea au sustinut marti o conferinta de presa, in care au tinut sa precizeze si sa aduca la cunostinta iubitorilor de fotbal problemele cu care se confrunta gruparea baimareana. Chiar de la inceput, cei doi au tinut sa precizeze ca in acest moment, pentru viitorul clubul baimarean sunt doar doua variante. Cel mai vizat posibil investitor este Heinrich Schorsch, care in momentul de fata se afla in Germania. El este asteptat pentru a se intoarce si pentru a fi abordat in vederea preluarii destinelor fotbalului baimarean. In cazul in care neamtul nu va fi de acord pentru a prelua si a finanta actuala grupare, va fi declarat falimentul, deoarece din anul 2005, de cand a fost instituit planul de reorganizare a clubului, nu s-a gasit nicio solutie salvatoare. Totusi, trebuie mentionat ca luni, cand FC Baia Mare trebuia sa faca dovada platii unor datorii catre stat, vicepresedintele Gabriel Zetea a reusit sa convinga completul de judecata sa amane hotararea pentru 30 noiembrie. Noua conducere a clubului a anuntat ca antrenorii si jucatorii au de incasat in acest moment restante la plata salariilor pentru trei luni, plus alte prime, ceea ce se apropie de 5 miliarde lei vechi. Chiar daca Petre Andronic a rezolvat problema cu Alex Barboloviciu, clubul este in litigiu cu jucatorul Sorin Jodi pentru suma de 7.200 de euro, care trebuia achitata in doua transe, prima la 1 august, iar cea de-a doua la 31 decembrie. FC Baia Mare mai trebuie sa achite 20.000 de euro catre FC “Viorel Mateianu”, cota parte pentru Paul Batin, jucator detinut in co-proprietate.

Datorii la toata lumea

In cele sase etape, gruparea baimareana a reusit sa ramana datoare la toata lumea. Pentru arbitrii care au oficiat pe teren propriu sumele datorate sunt de 6.838 lei. Nu s-au platit cazarile de la Cluj, Deva si Pitesti. Datoriile catre societatile de transport se ridica la 2.240 lei. La Serviciul de ambulanta, care asigura asistenta la meciurile oficiale atat ale seniorilor, cat si ale juniorilor, datoria este de 2.100 lei. Contravaloarea meselor servite de jucatorii baimareni la “tabere” se ridica la 4.000 de lei.

Bilete tiparite si neinregistrate

Trebuie mentionat ca de la club a disparut stampila, contractul transferului lui Paul Batin, iar noua conducere nu poate sa ofere un bilant contabil, deoarece in ultimele doua luni nu a fost contabil. Pentru meciul din prima etapa cu UT Arad au fost tiparite 12.000 bilete personalizate la cererea vicepresedintelui de atunci, Vasile Vlasin. Pe urma, cand au revenit cu picioarele pe pamant, s-au tiparit 5.000 de bilete, dar de aceasta data nu au fost inregistrate. Cu privire la materialele promotionale, nu este o evidenta clara, s-au luat bani dupa necesitati, fara a fi contabilizati. Ba mai mult, unii dintre conducatori s-au imprumutat de la persoane fizice in numele clubului, carora trebuie sa le ramburseze sumele luate. In concluzie, trebuie facut un audit, poate ca cine trebuie sa se autosesizeze o va face, pentru a clarifica situtia din clubul tuturor maramuresenilor.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Simptome normale

Asculta acest articol Să fie semnele unei neaşteptate relaxări? Dacă examinăm două din evenimentele petrecute miercuri, constatăm că pentru ministrul