Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Protestele și grevele nu-și mai au rostul

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Protestele și grevele nu-și mai au rostul în această perioadă, în condițiile în care guvernul a căzut, însă sindicatele nu renunță la negocierea salariului minim pe 2010 și așteaptă să vadă cine va fi noul premier, a declarat marți președintele CNSLR Frăția, Marius Petcu. “Așteptăm reacția președintelui, să vedem pe cine pune prim-ministru, iar în aceste condiții actualii miniștri trebuie să plece. Noi nu renunțăm la negocieri și la întâlniri, iar dacă rămâne actualul guvern negociem cu el”, a spus Petcu. El a adăugat că, în actuala conjunctură, nu se mai poate discuta despre moratoriul cerut de cabinetul Boc II, întrucât protestele și grevele nu-și mai au rostul.
Liderul BNS, Dumitru Costin, a declarat marți, la Ministerul Muncii, că în cazul căderii guvernului trebuie constituit un nou guvern alcătuit din tehnocrați, care să continue discuțiile cu sindicatele pe tema salariului minim din 2010, bugetul de stat și legea pensiilor.
“Ar trebui să se constituie un guvern de tehnocrați care să continue negocierile sau să se mute negocierile la Comisiile de muncă din Parlament”, a afirmat Costin. Confederațiile sindicale și patronatele au discutat marți, la Ministerul Muncii, propunerile de modificare a legii pensiilor.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns