Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Activitati dedicate implinirii a 40 de ani de astronomie

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

[slideshow id=1320]

In perioada 22-24 octombrie, la Planetariul Baia Mare se desfasoara evenimentul “Nopti Galileene”. Vineri a avut loc deschiderea activitatilor dedicate implinirii a 40 de ani de astronomie. In acest interval au loc mai multe actiuni menite sa-i informeze pe copii si sa-i introduca in tainele astronomiei. Astfel, a avut loc actiunea “Dimineata de astroliteratura” la care au participat elevi din clasele a V-a, a VI-B si a VII-a ai Scolii “Avram Iancu”, coordonator profesor Elena Munteanu. “O poveste despre Sistemul Solar”, a fost o prezentare realizata de profesorul de geografie Eugen Curteanu.La Biblioteca Judeteana, expozitia “Literatura si Fascinatia Universului”

Partea a doua a activitatii s-a desfasurat la Sala de Lectura a Sectiei pentru copii de la Biblioteca Judeteana, unde elevii au consultat documentele informative reunite in expozitia “Literatura si Fascinatia Universului”. Profesoara Elena Muntean, coordonatorul acestei acestei activitati, a purtat un dialog cu elevii, avand ca subiect cartea George si cheia Universului si urmatoarele teme: legatura universului cu basmele populare care insista pe ideea de zbor, descoperirea altor teritorii si continuarea unui text dat, pornind de la Planeta pitica de Adina Popescu. O ora mai tarziu, elevii Grupului Scolar C.D. Nenitescu din Baia Mare au prezentat mai multe referate avand ca tema “Telescopul de la Galilei la Hubble”.
A urmat o proiectie de filme documentare, iar seara a fost dedicata observatiilor astronomice. Pentru astazi este programata masa rotunda “Astronomia, incotro?”, actiunea fiind organizata de Planetariul Baia Mare si Palatul Copiilor, in colaborare cu cadre didactice de la Universitatea de Nord si profesori din invatamantul preuniversitar. Programul “Zilelor Galileene” continua de la ora 16 cu o sesiune de comunicari stiintifice ale elevilor de la :coala “Al.I. Cuza” si Palatul Copiilor. Seara se va incheia cu muzica, protagonista fiind trupa The Next Generation, si cu observatii astrologice.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns